Soylu'dan İmamoğlu'na: "İstiyorlar ki teröriste dokunulmasın"

Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik terör soruşturmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "anti demoktarik müdahaleler bir disiplin dahilinde devam ediyor" dedi. Cevap İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi. Soylu, "Yargı kararlarından bulamadığı mağduriyeti buradan bulmaya çalışıyor" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik devam eden terör soruşturmalarıyla alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef gösteren İmamoğlu, "İçişleri Bakanı, devlet adamı kavramıla bağdaşmayacak iddialar üzerinden İBB'ye, 86 bin çalışanımıza ve hatta ailelerine ve bana terör ile ilişkili suçlamalarda bulunmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, İmamoğlu'ndan birkaç saat sonra gerçekleştirdiği basın açıklamasında İmamoğlu'nun iddialarına cevap verdi. "Bir Bakan veya bakanlığın, Anayasa'nın ve kanunların kendilerine vermiş olduğu yetkilerden dolayı yapmış olduğu işlemlerden dolayı hakarete uğradığını ben ilk kez burada görüyorum" diyen Bakan Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti:

- Biz bu konuda da çok eleştiri aldık. Buradan gidip Avrupa Parlementoları'nda da, bizatihi bu kişiler, bugün basın toplantısı yapan kişi olmak üzere, onun Genel Başkanı olmak üzere, kayyum atadığımız için, bir belediyenin terörle iltisakını tespit ettiğimiz için, Anayasa ve kanunların bize verdiği yetkiyi kullandığımız için eleştirildik. Onlar istiyor ki bir terör örgütü üyesi olduğu için, PKK'nın üyesi olduğu için hapis yatan Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya ve onun gibilere dokunulmasın.

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Anayasa Mahkemesi, biz göreve geldikten beş ay sonra, 28 Kasım 2019 tarihinde bir karar aldı. Buna göre kamu kurumlarında işe alınacak personel için güvenlik soruşturması, arşiv araştırması talebini yasal bulmadı ve kaldırdı" ifadelerin kullandı. Buna karşılık Bakan Soylu ise, "Teröristleri işe almadık diyemedi. Bunun yerine tam tersi, 'işte benim bulunduğum dönem içerisinde Anayasa Mahkemesi şöyle iptal etti, bu yüzden güvenlik araştırması yapmak benim görevim değil' dedi. Şunun bilinmesi lazım, biz bu soruşturmayı sadece İBB'de yapmadık. Tüm belediyelerde bu konunun üzerine gidiyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi süleyman soylu içişleri bakanlığı