Soylu: "FETÖ'nün müsebbibi ABD’dir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, dış desteği yoğun bir terör yapısıyla mücadele ettiklerini vurguladı. Soylu muhalefete yönelik, eleştirilerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, dış desteği yoğun bir terör yapısıyla mücadele ettiklerini vurguladı. İçişleri Bakan Süleyman Soylu şunları ifade etti: 

- Bir dış dünya var. Biz bununla sabah akşam karşılaşıyoruz. Onlar bize bizim kurallarıımıza uyacaksınız diyor. Sınırlarınızı biz çizeceğiz diyor. Çocuklarınızın nasıl yetiştirildiğini biz tayin edeceğiz diyor. Türk Kürt Alevi Suni bütün bu tezgahların içine bizi sokmaya çalıştılar. Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren bu tuzakların farkında idik. Kim buna karşı çıktı ise bedelini ağır ödedi. Eğer onlara tabi iseniz en yüksek notkadasınız. Eğer kendi milli değerlenrinize sadık iseniz her şeyle suçlanırsınız.  Siz burayı uyuşturucu kaçakçılığı terör eylemi olarak gerçekleştiren olarak değerlendiriyorsunuz ya ne zaman büyük olaylara girdik yıllardır Türkiye’yi kol açan edenler devreye giriyor. Kim milli duruş ortaya koyduysa bu ülkede 40yıllık terör FETÖ meselesi Türkiye’yi teslim almaya çalışan.. FETÖ meselesini kimse hafif görmesin. Bunun müsebbibi ABD’Dir. Ucuz kahramanlık yapmıyoruz.
süleyman soylu içişleri bakanlığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Amerika Birleşik Devletleri