Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Adayları neler söyledi?

Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan seçim gecesinin ilerleyen saatlerinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi balkonundan partililere hitap etti.

Erdoğan, sözlerine başlarken, kendisini karşılayanların coşkusuna işaret ederek, "İşte bu sevdanın neticesi burada. Bu, sevdalıların buluşması. Bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Birileri mutfakta, biz de balkonda." ifadesini kullandı.

Ankaralıları ve dava arkadaşlarını selamlayan Erdoğan, "Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Veriler şu anda akmaya devam ediyor. Milletimiz 'ikinci tur' diyorsa başımızın üstüne. Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız, herkes bunu görecek." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, bütün iftira ve hakaretlerine rağmen beklediği sonucu alamamıştır. Hiç kimse bir oldubittiye heveslenmesin. Seçim balkonda kazanılmaz. Veriler şu anda akmaya devam ediyor. Milletimiz 'ikinci tur' diyorsa başımızın üstüne. Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Herkes bunu görecek." ifadelerini kullandı.

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Milletimizin hayrına neyse o konuda karar alacağız." dedi.

Seçimlerin ikinci tura kaldığını belirten Oğan, "Milletimize hayırlı olsun. Bundan sonra zorlu bir süreç bizi bekliyor. Bize oy veren, bizi bu noktalara taşıyan her bir vatandaşımıza tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Zor şartlarda seçim çalışması yürüttük ve bugün Türkiye'deki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek bir noktaya geldik. Bunu, kendi adımıza başarı olarak görüyorum. Aslında bizim beklediğimiz oy daha da üstteydi. Ancak Türkiye'deki seçim şartları malum, o sebeple de bununla ilgili değerlendirmemi daha sonra yapacağım." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

seçim erdoğan kemal kılıçdaroğlu Sinan oğan