Ria Novosti’de Perinçek röportajı: Batı’nın yaptırımları kendi ekonomisini vurdu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rus haber ajansı Ria Novosti’yi konuştu. Perinçek, Rusya’ya karşı yaptırımların Batı ekonomisinin kendisine acımasız bir şaka olduğunu söyledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in Ria Novosti’de yayınlanan röportajı Rus basınının en çok okunan haberi oldu.

Doğu Perinçek, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırımların Batı ekonomisine acımasız bir şaka olduğunu ve Atlantik cephesinin hiçbir yönde başarılı olamadığını söyledi:

“Ukrayna’daki çatışma sadece Moskova ve Kiev arasında bir çatışma değil, aynı zamanda Atlantik sistemi ile Rusya arasındaki bir çatışmadır. Atlantik sisteminin Rusya’ya yönelik yaptırımları beklenen sonucu getirmedi. Aksine, Rus ekonomisini belirlenen çerçevede güçlenirken, yaptırımlar Batı ekonomisinin kendisine acımasız bir şaka oldu”

 Batı’nın Ukrayna nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırım baskısını artırması, Avrupa ve ABD’de elektrik, yakıt ve gıda fiyatlarının artmasına neden oldu. Rusya’nın Ukrayna’daki özel operasyonunun başladığı Şubat 2022’den bu yana Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı 14 yaptırım paketi uyguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek röportaj ria novosti ajansı