PKK'lı terörist CHP'nin 'Tutuklu gazeteci' raporunda

MİT operasyonuyla tutuklanan "Halil" kod adlı terörist Sadık Topaloğlu'nun CHP’nin, "tutuklu gazeteciler” raporunda yer aldığı ortaya çıktı. Topaloğlu'nun Kandil'den talimat aldığı ve PKK ele başlarından Cemil Bayık ile görüşmeler yaptığı da belirlendi.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İstanbul’da yaptığı PKK operasyonunda tutuklanan "Halil" kod adlı terörist Sadık Topaoğlu'nun CHP’nin 2013’te yayınladığı “tutuklu gazeteciler” raporunda yer aldı.

Topaloğlu’nun daha önce illegal yollarla Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, bu sırada PKK ele başlarından Cemil Bayık ile görüşmeler yaptığı da belirlendi.

MİT'in elinde silah olan fotoğraflarını da deşifre ettiği Topaloğlu’nun “gazetecilik” adı altında terör örgütüne bilgi topladığı ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına para ve malzeme sağladığı da belirtildi.

Dikkat çeken konu ise Kandil’in istihbaratçısı Topaloğlu’nun isminin CHP’nin tutuklu gazeteciler listesinde yer alması.

CHP'nin “Dünyanın en büyük gazeteci cezaevi raporu” başlığıyla yayınladığı ve Sadık Topaloğlu'nun ismi de bulunan raporda "hükümet gazetecileri baskı altında tutmaktan vazgeçmeye" çağrılmıştı.

Daha önce de CHP Genel Başkanı Özgür Özel imzası bulunan rapordaki 13 ismin PKK, DHKP-C ve MLKP ile bağlantıları ortaya çıkmıştı.

pkk chp