Perinçek'ten İsveç'te PKK kışkırtması hakkında açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsveç’te yapılan PKK eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Perinçek, eylemlerin Türkiye'yi hedef aldığını belirterek Türkiye'yi tehdit edenlerin Türk ordusu ve polisinin ayakları altında kalacağını belirtti.

NATO üyeliği için başvuruda bulunan ve Türkiye’nin şartlarını yerine getirmesini istediği İsveç, terör örgütü PKK/YPG'ye yataklık yapmaya devam ediyor.

İsveç’in başkenti Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak bir gösteri düzenledi. PKK destekçileri, Erdoğan’a benzetilen bir maketi bina önündeki direğe astı.

”PKK EYLEMİ TÜRK MİLLETİNİ HEDEF ALIYOR”

PKK kışkırtmasının ardından İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. İsveç’teki PKK kışkırtmasına çok sayıda tepki geldi.

 Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, PKK’nın eyleminin Türk milletine karşı olduğunu vurguladı:

- İsveç'teki PKK eylemi yalnızca Cumhurbaşkanı'nı değil, Türk devletini ve Türk milletini hedef almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanı'na şiddet tehdidinde bulunanlar Türk Ordusunun ve Türk Polisinin ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

”ELİNİZDEKİ ABD-İSRAİL SİLAHLARINI BIRAKIN”

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek PKK’nın kandırdığı gençlere seslendi:

- ABD devletinin dergilerinde Türkiye seçimleriyle ilgili "kan banyosu olacak" değerlendirmeleri yapılıyor. ABD piyonlarını sahaya sürdü. PKK'nın kandırdığı gençler, ayaklar altında kalmamak için elinizdeki Amerikan-İsrail silahlarını bırakın, Türk devletine teslim olun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da PKK eylemine tepkisini dile getirdi. “Terör yandaşlarının Türkiye aleyhinde her türlü faaliyeti gösterdiği bir ortamda, bu faaliyetlere müsaade edilmesine katlanamayız ve bu çerçevede İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakamayız”  ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise İsveç'teki PKK gösterisiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, gösteriye ilişkin soruşturma başlattı.

vatan parisi Doğu Perinçek isveç pkk recep tayyip erdoğan