Perinçek'ten AK Parti- HDP görüşmesine tepki: ''Bıden tayfasıyla aynı konuma düşüyor''

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, AK Parti'nin Anayasa değişikliği için PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Perinçek, "Anayasa yıkıcıları ile Anayasa yapılmaz" diyerek görüşmeye tepki gösterdi.

Perinçek, AK Parti hükümetinin HDP ile yaptığı ziyarete bu sözlerle sert tepki gösterdi. AK Parti'nin bu görüşme ile Atlantikçiler ile aynı konuma düştüğünü belirtti.

Başörtüsü için Anayasal düzenleme yapmak isteyen AK Parti'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye ziyareti toplumun her kesiminde tepki topladı. Ziyarete ilişkin bir açıklama da Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anayasa yıkıcıları ile Anayasa yapılamayacağının altını çizdi. AK Parti'nin bu ziyaret ile PKK'yı meşrulaştırdığını söyledi:

- Bu manzara vahim. Mehmetçiğe polisimize köy korucumuza büyük haksızlık. Anayasa yıkıcıları ile Anayasa yapılmaz. HDP ile Anayasa yapılmaz Anayasa yıkılır. Doğrudan PKK'yı meşrulaştırıyor.

 Perinçek, yapılan bu görüşmenin Türkiye'nin Asya'daki onurlu duruşuna zarar verdiğini, Atlantikçilerle AK Parti'nin aynı konuma düştüğüne işaret etti:

- Atlantikçiler ile aynı konuma düşüyor AK Parti. Biden tayfası ile. 6'lı masa altında Anayasa yapılmaz. Atlantik sisteminin içine giriyorsunuz. Sitem acz içinde. Bu sitem bitti.

 Vatan Partisi lideri, bu görüşmeyle birlikte son günlerde kamuoyunda tartışılan "yeniden açılım" iddialarını da değerlendirdi:

- Hiçbir şey 2010 yılındaki ABD'nin bölme sürecini, Mehmetçiğe kurşun sıkan düzeni geri getiremez. Üretim destanı var artık Türkiye'nin önünde. Son çağrımız PKK bitiyor.

Güneydoğu'da bir dizi temasta bulunan, yurttaşlarla kucaklaşan Vatan Partisi Genel Başkanı, bölge halkının da yeniden PKK açılımına karşı çıktığını anlattı:

- Bölge halkı geleceğe umutla bakmak istiyor. İş istiyoruz diyorlar. Terörden sonra işsiz kalmış. Şimdi canlanan bir bölge var. Pervari yüzlerce şehit verdi. Pervari halkına utanmadan bunu kim yapabilir? Tekrar açılım süreci falan PKK ile görüşmenin anlamı var mı diyor. O halkı da karşılarına almış oluyorlar. Bakın istifa edip Vatan Partisine katıldılar...

 Açıklamanın ardından Perinçek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmeye ilişkin HDP'yi eleştiren açıklaması Perinçek'e soruldu. Vatan Partisi lideri, İyi Parti'nin yanı sıra CHP ve Gelecek Partisi'nin görüşmeyi destekleyen açıklamalarını da sert eleştirdi:

- Gladyo kraliçesi ancak bu açıklamayı yapar. Biden ittifakı içinde öyle sağlam bir yere oturmuş ki neden ak parti ile berabersin diye HDP eleştiriyor. Yani Akşener HDP ile anayasa yapacak. Birlikte Türkiye'nin topraklarına mayın döşeyecek. CHP HDP'yi bu kadar savunabilir. Mehmetçiğin sungusudur PKK'yı bitiren. Silahla bitirilir anca. Ankara'da gevezelik yapılarak bitirilmez büyütülür. Davutoğlu için Amerika Ankara'daki adamını kaybediyor yazılmıştı. ABD'nin Ankara'daki adamı. Bu açıklaması HDP ziyaret edenlere çok önemli bir ders. Babacan Davutoğlu ziyaretlerinin peşine takılıyor AK parti.

 Diğer yandan Perinçek, Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine desteği ile bilinen İsveç'in NATO üyeliği konusuna ilişkin de soruya yanıt verdi:

- İsveç'in batı ülkelerinin PKK destek politikası değişmez. Onlar, NATO gördük 15 Temmuz da FETÖ ile birlikte idi. O politikadan İsveç'in vazgeçmesi mümkün değil. NATO batı ülkeleri PKK'nın arkasındadır.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ak parti vatan partisi Doğu Perinçek