Pençe Kilit Operasyonundan acı haber

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu 3 asker şehit oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan, şehitler için taziye mesajları yayımlandı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyon bölgesinde 3 asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, bölücü teröristlerin taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şehit askerler için taziye mesajı yayımladı. Şehitlerin ailelerine sabır dileyen Oktay, “Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan da taziye mesajları geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e taziye mesajı gönderdi. Hasanov, “Sizin acınız bizim acımızdır. Terörle amansız mücadelede her zaman kardeş Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız ve sizi tüm gücümüzle destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# 3 asker şehit # Pençe Kilit Operasyonu # pençe kilit operasyonu son dakika # ırak kuzeyi