Özgür Özel'den erken seçim çağrısı: 'Kasım 2025'te sandıkları kuralım!'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yine erken seçim çağrısı yaptı. Özel, erken seçim için Kasım 2025'i işaret etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Özgür Özel'den erken seçim çağrısı: 'Kasım 2025'te sandıkları kuralım!'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısı yaptı ve tarih verdi:

 "2025 Kasım'da koyalım sandıkları. Erdoğan da aday olsun. Yeni bir süreci başlatalım. Erdoğan 2026'nın baharında sandığı koysun, aday olsun, biz de onu yenelim. Ben şunu istemem 23 yıl kazandı kazandı aday olamadı gitti. Öyle bir şeyi Türk siyasi tarihine bırakmak istemem. Erdoğan'ı yenebileceğimizden hiçbir şüphem yok."

Halk Tv'ye konuşan Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da paylaştı. Kılıçdaroğlu'nu bir vakfın başına getirmek istediklerini ifade etti.

"Vakıf fikrim var demişti bana sayın Kılıçdaroğlu. İşlerini yürüteceği farklı bir ofis tutma önerisini de ben vermiştim. Ofis tutması çok konuşuldu, Kemal beyin farklı ofisi olmasında bir sorun yok. Partide sanki eski genel başkan ile yeni başkan arasında sorun varmış gibi görülmesinden rahatsızız. Önümüzdeki tüzük kurultayı konusunda sayın genel başkanıma kapsamlı bir bilgi verdim. Biz çok büyük bir vakıf kurmalı başına da Kılıçdaroğlu'nu geçirmeliyiz."

CHP Lideri açıklanan enflasyon verileriyle ilgili de konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu'nu eleştirdi:

"Aylık enflasyon yüzde 2.47 arttı. Yıllık enflasyon ise 51. 97 açıklandı. Beklendiğinin biraz daha sütünde. Geçen ay böyleydi bu ay böyle deyip vatandaşın asabını bozmasınlar. Baz etkisiyle düşüyor gibi gözükse de düşmüyor. Fiyatların artışa geçtiğini herkes görüyor. Gerçek enflasyon yüzde 90, TÜİK manipülasyon yapıyor."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Özgür Özel erken seçim chp