MHP'ye Sinan Ateş cinayeti üzerinden kumpas mı kuruldu?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Öğretim Üyesi Sinan Ateş’in öldürülmesi, gündemdeki yerini koruyor. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, olay MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıtı bir kampanyaya dönüştü. Almanya, ABD ve Avrupa Parlamentosu raporları… FETÖ’nün suikaste olan ilgisi…

Eski Ülkü Ocakları Önceki Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden iki hafta geçti. 2 haftalık süreçte, cinayet, MHP karşıtı bir kampanyaya dönüştü. Aydınlık Gazetesi Ankara Haber Müdürü Aykut Diş, Ateş cinayetinin ardından gözden kaçan ayrıntıları derledi.

Olaya Fethullahçı Terör Örgütü’nün ilgisi dikkat çekiyor. Cevheri Güven, Turgay Karagöz, Aydoğan Vatandaş, Adem Yavuz Arslan, Tarık Toros gibi firari FETÖ’cüler, sosyal medya ve internet yayınlarında Sinan Ateş’i MHP’nin öldürttüğü öne sürüyor.

FETÖ’cülerin yayınlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz, Şenkal Atasagun gibi MHP’li isimler de hedef alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da olayın içinde olduğu ileri sürüldü.

FETÖ’nün yanı sıra Batıdan fonlanan haber siteleri ile HDP destekçisi gazeteciler de Sinan Ateş olayına ‘yüksek hassasiyet’ gösteriyor. Erk Acarer, Timur Soykan, Tolga Şardan, Serdar Akinan ve İsmail Saymaz gibi isimler, haber, yazı ve sosyal medya paylaşımlarında Ateş’in ‘MHP içindeki suç şebekesinin kurbanı olduğunu’ tezini tartışıyor.

İyi Parti ve Zafer Partisi çevreleri de aynı tutumu paylaşıyor. Ümit Özdağ’ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi son olarak tüm parti binalarına ‘Yerli ve milli katil kim’ yazan pankartlar asacağını duyurarak kışkırtıcı bir yaklaşım sergiledi.

Öte yandan Salı günü Alman istihbaratının Ülkücüler hakkındaki yeni raporu ortaya çıktı. “Almanya'daki Türk aşırı sağı” başlığıyla sunulan raporda, ülkücülerin Almanya’da iç güvenliği tehdit ettiği kaydedildi.

Ülkücü derneklerin listesinin aktarıldığı raporda, “Hareketin ideolojik yelpazesi milliyetçi Kemalizm'den İslamcılara kadar uzanmaktadır. İdeoloji, abartılı milliyetçi unsurların yanı sıra antisemitik ve ırkçı aşırı sağcı unsurlar da içermektedir…” ifadelerine yer verildi.

2021 yılında Avrupa Parlamentosu ve ABD Temsilciler Meclisi’nde Ülkü Ocaklarının terör örgütü olup olmadığının araştırılması gündeme taşınmış, ülkücülerin ABD ve Avrupa Birliği çıkarlarına karşı oldukları vurgulanmıştı.

Avrupa Parlamentosu ve ABD önerilerinde MHP’nin de adı geçirilerek ‘Ülkücü hareket’ tanımlaması kullanılmış, hedefin yalnızca Ülkü Ocakları olmadığı mesajı verilmişti. Yakın geçmişte Fransa ve Avusturya’da da Ülkücü dernekler yasaklanmıştı.

Tüm bu gelişmeler, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ‘MHP’ye kumpas mı kuruluyor’ sorusunu akla getirdi.

Sinan Ateş mhp devlet bahçeli ülkü ocakları