MHP’li Arzu Erdem istifa etti

Eski MHP Milletvekili Arzu Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem daha önce yaptığı açıklamasında çalışmalarından Genel Başkanı Bahçeli'nin haberi olduğunu belirtmişti.

Mert Sagit Mert Sagit
MHP’li Arzu Erdem istifa etti

MHP 25. 26. 27. Dönem Milletvekili Arzu Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Erdem'in çalışmalarının partiyle bir alakası olmadığını söylemişti. Erdem ise çalışmalarından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bilgisinin olduğunu açıklamıştı.

Erdem, son günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Fener Rum Patriği Barthelemos'un Gökçeada'daki görüşmesine ilişkin sorduğu sorularla gündemde. Ulusal Yardım ve Eğitim Vakfının (UYEV) kuruluşu kapsamında yurt genelinde çalışmalar başlatan Erdem, son olarak Trabzon’daki temaslarında da Sümela Manastrındaki ayine karşı açıklamalar yaptı. Erdem’in çalışmaları MHP’de rahatsızlık yarattı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Erdem’in açıklamalarının MHP ile alakası olmadığını söylese de Erdem, Bahçeli’nin bilgisi dahilinde çalışmalar yaptığını duyurdu. Erdem bugün ise MHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

- Aziz Türk Milleti, Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki yaklaşık 20 yıllık aktif siyasi çalışmalarım kapsamında Milletvekilliği seçimlerinde 6 dönem aday gösterildim. Bunun 3 döneminde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aziz Türk Milleti’ni temsil etme şerefine nail oldum. Nitekim 2023 Milletvekili seçimlerinde de İstanbul 3. bölge 4. sıradan aday gösterildim, maalesef oylarımız bu dönem seçilmeme yetmedi. Ancak, bu dönem Milletvekili olmamam, benim Büyük Türk Milleti için çalışmama engel olmamış, zira akabinde Partim tarafından aktif olarak seçim sürecinde görevlendirildiğim Cumhurbaşkanlığı ve Mahalli İdareler seçimlerinde çalışmalarımı var gücümle sürdürdüm.
mhp arzu erdem