MGK kararları açıklandı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda terörle mücadele, deprem ve seçim güvenliği ele alındı. Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığına dikkat çekilen MGK bildirisinde, seçim güvenliği için de tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

Milli Güvenlik Kurulu seçim öncesi yoğun gündemle Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı üç saat sürdü. Toplantı sonucunda 7 maddelik bir bildiri yayınlandı. Bildirinin ilk maddesi Kahramanmaraş merkezli depremler oldu:

- 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuş; bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile ülkemizin millî güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ÇÖKÜŞ SÜRECİNE GİRDİ"

Bildiride terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtildi:

- Suriye ve Irak’ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG’yi helikopter de dâhil her türlü imkân ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir. Operasyonlarımız neticesinde verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan katılımın da etkisiyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere; Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türlü desteğe rağmen tamamen çökertmekte kararlı olduğu ve sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır.

Kurul, bildiride Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı operasyonlara da değindi. Bildiride, “Kalıcı barışın tesisi için gayretlerin sürdürüleceği ifade edilmiştir” mesajı verildi.

Mavi Vatan'daki gelişmelerin de yakından takip edildiği bildiride yer aldı.

"TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ"

Bildirinin don maddesi ise seçim güvenliğine ilişkin oldu:

- 14 Mayıs 2023 pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir.
rusya Ukrayna pkk pyd YPG yunanistan erdoğan MGK milli güvenlik kurulu bildirisi fetö deaş deprem