Kılıçdaroğlu'na yakın isimden SHP açıklaması

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden kurulduğunu duyurdu. SHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin kurduğu iddia edilmişti. Ulusal Kanal'a konuşan Kılıçdaroğlu ise iddiaları yalanlamıştı.

Kılıçdaroğlu'na yakın isimden SHP açıklaması

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden kurulduğunu duyurdu. SHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin kurduğu iddia edilmişti. Ulusal Kanal’ın ulaştığı Kılıçdaroğlu ise, “Hayır efendim hayır.Ben CHP’liyim, benim partim CHP” ifadelerini kullanmıştı. 

Gazeteci Şaban Sevinç, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Bülent Kerimoğlu, Ali Kılıç, Battal İlgezdi ve Tunç Soyer ile görüşmesini sosyal medya hesabından açıkladı.

Soyer, İlgezdi ve Kılıç’ın iddiaları yalanladığını belirten Sevinç, “Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla da bilinen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu SHP’nin kuruluşunda arka planda olduğunu doğruladı.” dedi.

 Kerimoğlu ile görüşmesini aktaran Sevinç, “Ancak Kerimoğlu SHP’yi kurdurmalarından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadığını savundu.” İfadelerini kullandı.

 Şaban Sevinç’in paylaşımı şöyle; 

Bülent Kerimoğlu SHP’yi doğruladı.

Eski SHP’yi yeniden kurduranlar arasında adı geçen isimlerle konuştum. 

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla da bilinen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu SHP’nin kuruluşunda arka planda olduğunu doğruladı. 

Ancak Kerimoğlu SHP’yi kurdurmalarından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadığını savundu. Kerimoğlu, “SHP Türkiye’ye önemli hizmetler vermiş bir parti. Yok olup gitmesi doğru olmazdı. Ama CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 Ali Kılıç ve Battal İlgezdi ise iddiayı yalanladı ve CHP’ye karşı böyle bir hareketin yanlış olduğunu söylediler.

 İzmir eski Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer de “kesinlikle bilgim yok, CHP yükselirken böyle bir şey çok yanlış olur” dedi.

ulusal.com.tr