Karşılıksız çek düzenlemesi Meclis'ten geçti

Meclis Genel Kurulu’nda gelir vergisi kanun teklifinin ilk 17 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak. Karşılıksız çekle ilgili sicil affı uygulanacak.

Meclis Genel Kurulu, gelir vergisi kanun teklifi için mesaisini sürdürüyor.

Genel Kurul’nda gelir vergisi kanun teklifinin ilk 17 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak.

Karşılıksız çek nedeniyle senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için sicili bozulanlara yönelik de düzenleme yapılacak. Borçlarının ödenmesi geciken kısmının 1 Haziran 2023'e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandıranların olumsuz sicili dikkate alınmayacak. Bu borçların anapara veya taksit ödeme tarihi 1 Ekim 2022'den önce olacak.

Kovid-19 sebebiyle kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği alan çalışanın fiilen çalıştırıldığının tespiti halinde idari para cezası uygulanıyordu. Teklifle işverene uygulanan idari para cezalarından, tahsil edilmemiş olanlar alınmayacak. Tahsil edilenler iade veya mahsup edilemeyecek.

Bankalarda hizmet sağlayıcıların uymaları gereken usul ve esasları belirleme yetkisi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna verilecek. Hizmet sağlayıcılarının bankaların müşterilerine sundukları hizmetlerin güvenli ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesinde önemli yeri bulunuyor.

Teklifle satışı yapılarak tasfiye edilen kaçak akaryakıtın bedeli, ilgili il özel idaresinin veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının bütçesine gelir kaydedilecek.

Meclis Genel Kurulu gelir vergisi karşılıksız çek