“İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin temelleri toplu törenle atıldı

“İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin temelleri Ankara Sincan’da düzenlenen toplu törenle atıldı. Törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz'' dedi.

İlk Evim İlk İş Yerim” projesi kapsamında 17 ildeki 5 bin 615 konutun temelleri atıldı.

Ankara Sincan’da düzenlenen toplu temel atma törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, projenin hedeflerini açıkladı:

- İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Başlattığımız bu son kampanyayla TOKİ vasıtasıyla milletimize sunduğumuz konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de hızla ilerliyor. Halihazırda kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu bulmuş durumdadır

 Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum da törende söz aldı. Bakan Kurum, Ankara'da Ayaş'tan Bâlâ'ya, Etimesgut'tan Haymana'ya, Mamak'tan Sincan'a 14 ilçede 18 bin 300 yeni konut daha yapacaklarını söyledi. Kurum, 36 bin konutluk arsayı da hizmete sunacaklarını bildirdi:

- İlk Evim, İlk İşyerim Projemiz kapsamında 17 ilimizde aynı anda tam 5 bin 615 yuvamızın temellerini atmanın mutluluğunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz

 Konutlar, yatay mimari esas alınarak inşa edilecek. Binalar, en fazla 4 veya 5 katlı olabilecek. 2+1 konutlar 608 bin TL, 3+1 konutlar ise 850 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

ilk evim ilk iş yerim tayyip erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum