HDP’yi kapatma davasında gözler 10 Ocak’ta

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatma davasında 10 Ocak kritik bir gün. Kapatma iddianamesini hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin 10 Ocak'ta Anayasa Mahkemesi röportörüne sözlü açıklama yapacak.

HDP'nin kapatma davasında gözler 10 Ocak'ta.

Bir buçuk yıldır Anayasa Mahkemesi önünde bekleyen HDP kapatma davasında yazılı savunmalar bitti artık sözlü açıklama sürecine geçildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin 10 Ocak Salı HDP'nin temelli kapatılması talebiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi heyetine saat 10'da sözlü açıklama yapacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, hazırladığı kapatma iddianamesinde HDP ve PKK bağını tek tek gözler önüne sermişti. İddianamede HDP’nin, PKK/KCK yayınlarında yer alan çağrılarını talimat olarak yerine getirdiği belirtilmişti.

HDP'nin milletvekili dokunulmazlığı kullanılarak makam araçlarıyla terör örgütüne silah, mühimmat, eleman aktarımı yaptığı da iddianamede yer aldı. Yine HDP'li milletvekillerinin Kandil'den belirlendiği de iddianamede yer alan bilgiler arasında.

Tüm bilgi ve belgelerle Bekir Şahin 10 Ocak'ta HDP'nin terör örgütüyle ilişkisini ayrıntılı anlatacak.

Başsavcı Şahin'in sözlü açıklamasının ardından belirlenecek bir günde de HDP'liler sözlü savunmasını yapacak.

Başsavcı Şahin'in sözlü açıklaması ve HDP yetkililerinin sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.

Raporun, yüksek mahkeme üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı Zühtü Arslan toplantı için bir gün belirleyecek. Üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

HDP hakkındaki kapatma davasını, 15 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak.

hdp Ebubekir Şahin anayasa mahkemesi