HDP/PKK'dan 6'lı masa itirafı: Dört partiyle heyetlerimiz bazen buluşuyor

PKK’nın yasal uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 6'lı masadaki 4 parti ile heyetlerinin bazen buluştuğunu itiraf etti. Görüşmeleri “Olağan bir temas” olarak anlatan Sancar, ortak cumhurbaşkanı adayı için de olumlu mesaj verdi.

PKK’nın yasal uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan 6’lı masa itirafı geldi. Sancar, HDP heyetlerinin bazen 6’lı masadaki 4 partiyle görüştüğünü söyledi.

- Bu masada yer alan dört partiyle heyetlerimiz bazen buluşuyor.

 HDP’li Sancar, görüşmeleri “Olağan bir temas yöntemi” olarak anlattı. “Geleceğe dönük politikalar için öngördüğümüz yöntemi karşılamıyor” dedi:

- Zaten heyetlerimiz var, siyasi partiler ve STK'lerden sorumlu eş genel başkan yardımcıları ve eş sözcülerimiz var. Arada görüştükleri de oluyor ama bu temaslar bizim geleceğe dönük politikalar için ön gördüğümüz yöntemi karşılamıyor. Bu olağan bir temas yöntemidir.

 Mithat Sancar, ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin de olumlu bir mesaj verdi. 27 Eylül 2021’de açıkladıkları 11 maddelik bildiriyi hatırlattı:

- Ortak aday için neler bekliyoruz, istiyoruz diye. Neler istiyoruz söyledik; açık müzakere, doğrudan diyalog ve belli başlıklarda mutabakat arayışı. Bu başlıkları da deklarasyonda sıraladık.
altılı masa