Hablemitoğlu Suikastı: Levent Göktaş Türkiye'de

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Suikastın tetikçileri, 20 yıl sonra adalete teslim edildi. Son olarak cinayetin faillerinden eski asker Levent Göktaş, Bulgaristan’dan Türkiye’ye getirildi.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Suikastın tetikçileri, 20 yıl sonra adalete teslim edildi. Son olarak cinayetin faillerinden eski asker Levent Göktaş, Bulgaristan’dan Türkiye’ye getirildi. Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu FETÖ yapılanmasının peşine düşmüş, ABD’nin Türkiye’deki planlarıyla ilgili çok sayıda belge yayınlamıştı. 20 yıl sonra hazırlanan iddianamede, cinayeti FETÖ’nün işlediği delilleriyle ortaya konuldu.

Gladyo’nun saldırısıyla 20 yıl önce bugün şehit edilen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin failleri, tek tek yakalanıyor. Son olarak Levent Göktaş da yakalandığı Bulgaristan'dan Türkiye’ye getirildi, adli 

FETÖ yapılanmasının peşine düşen Necip Hablemitoğlu, ABD’nin Türkiye’deki planlarıyla ilgili çok sayıda belge yayınlamıştı. Fetullah Gülen’in yargılandığı Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’ndeki davanın delilleri arasında, Hablemitoğlu’nun, örgütün CIA ile bağlantısını ortaya koyan “Etki ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar” başlıklı raporu da vardı. Hablemitoğlu raporunda, “Gülen cemaatinin” devlet içine sızarak kritik kadroları tuttuğuna dikkati çekmişti.


SAVCI O RAPORU FETÖ-CİA BİLİŞKİSİNİ KAYDA GEÇİRDİ

Hablemitoğlu, “Köstebek” isimli kitabında “Gülen cemaatinin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini yaparak yapıyı “Fetullahçılar” olarak tanımladı. Örgütün hedefi haline gelen Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde vurularak öldürüldü.

MİT MÜSTEŞARI OLACAKTI, BU FETÖ İÇİN FELAKET OLURDU

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden kısa bir süre önce yeniden raftan indirildi. Suikasta ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ işlendiği şüphesini güçlendirdi. O dönem Ukrayna’da bulunan şüpheli eski asker Nuri Gökhan Bozkır hakkında kırmızı bülten çıkardı. Bozkır, MİT tarafından 27 Ocak’ta Türkiye'ye getirildi. İfadeleri doğrultusunda yeni operasyonlar yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kasım 2022’de soruşturmayı tamamladı; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Aydın Köstem, Enver Altaylı, Mustafa Özcan, Levent Göktaş, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Nuri Gökhan Bozkır, Mehmet Narin ve FETÖ firarisi Serhat Ilıcak hakkında dava açıldı.

FETÖ'CÜLERİN KURUMLARDAN TEMİZLENMESİ YARGILAMANIN DA ÖNÜNÜ AÇTI

İddianamede, suikastın FETÖ tarafından işlendiği delilleriyle ortaya konuldu. “Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in, Mustafa Levent Göktaş’ı azmettirmesi sonucunda maktul Necip Hablemitoğlu, Mustafa Levent Göktaş’ın kurduğu suç örgütü tarafından öldürülmüştür.” Denildi.

İddianamede, suikasta ilişkin çarpıcı bilgiler de yer aldı. Sanık Enver Altaylı ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'a gelen 900 bin dolarlık para savcılığın radarına takıldı. İddianameye göre, FETÖ yöneticisi Enver Altaylı, cinayet sürecindeki kişiler için mali ihtiyacı bu paradan karşıladı.

Necip Hablemitoğlu Levent Göktaş