Gökçeada’da tesadüfler zinciri: Davutoğlu ve Bartholomeos’un gizemli buluşması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos’un Gökçeada’daki buluşmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Davutoğlu'nun kaldığı otelin Gelecek Partili sahibi görüşmeyi "tesadüfi" olduğunu söyleyerek normalleştirmeye çalıştı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Gökçeada’da tesadüfler zinciri: Davutoğlu ve Bartholomeos’un gizemli buluşması

Başbakanlık görevinden alındığında hakkında Waşhington'da “Amerika Ankara’daki adamını kaybetti” haberleri yapılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye karşıtı eylemlerin odağındaki papaz Bartholomeos'la Gökçe Ada’da bir araya geldi.

Ekümeniklik iddialarıyla Türkiye içinde Vatikanvari bir şehir devleti kurmayı hedefleyen Fener Rum Kilisesinin papazı Bartholomeos, Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti şerefine kahvaltı verdi.

Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması ve İstanbul Rum Patrikhanesi’ni ilgilendiren konular üzerine yapılan görüşme, Fener Rum Kilisesinin internet sitesinden duyuruldu.

Eski MHP Milletvekili Arzu Erdem konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, Ahmet Davutoğlu’nu terleten sorular sordu:

"Gökçeada’da kıymetli dostun Bartholomeos ile geçirdiğin ve geçireceğin dört gün bir tesadüf mü?
ABD İstanbul Başkonsolos’unun aynı günlerde Gökçeada’da olması bir rastlantı mı?
Yunan büyükelçisinin sizin olduğunuz tarihlerde Gökçeada’ya gelecek olması yine tesadüf mü?         Peki, Bartholomeos’un abisinin evinde yaptığınız görüşmede hangi kararlara vardınız?"

Tartışmaya, Davutoğlu’nun Gökçe Ada’da kaldığı otelin sahibi olan Gelecek Partisi Kadın Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ da katıldı. Karadağ, “Tesadüfi bir görüşme” diyerek yapılan buluşmayı normalleştirmeye çalıştı:

".....Bartholomeos ile görüşme tamamen tesadüfi bir görüşme olup Sayın Patrik her yıl Gökçeada’da düzenlenen Meryem Ana Panayırı için kendi doğduğu köyüne gelmektedir. Sn. Başbakanımızın adada olduğunu öğrenen Patrik'in davet etmesi üzerine, Başbakanımızın, Patrik ile abisinin evinde herkese açık, ayan beyan bir yerde davete icabet etmesinden daha doğal ne olabilir ki?"

17 Ağustos'ta yapılan bu görüşme sırasında Gökçeada'da Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi ile Amerika'nın İstanbul Başkonsolosunun da olması dikkat çekti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Ahmet Davutoğlu Fener Rum Patriği