Erdoğan'dan İmamoğlu ile ilgili ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı ceza hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan Altılı Masa'nın henüz kesinleşmeyen karar üzerinden siyaset yapmasına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret etmesi üzerine mahkemenin verdiği ceza hakkında konuşan Erdoğan, "Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz ama bu mahkeme kararlarını tanımama hakkını vermez" dedi.

Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkumiyet kararı ile ilgili şunları belirtti:

- En sert şekilde eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı olmuştur. Ama bu, hiç kimseye, hakimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez.
- Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret.
- Henüz biten yargı süreci, yasak yok. Asıl çarpıklık, yargı sürecinin Altılı Masa'nın siyasi çekişmesinin mezesi haline getirilmeye çalışılması.
- Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan altılı masa ve ortakları, birbirine çalım atmakla uğraşacaklarına çıkıp adaylarını ilan etsinler.

Kaynak: Anadolu Ajansı

erdoğan ekrem imamoğlu