Erdoğan'dan Altılı Masa'ya sert sözler: "Düştükleri hallere bak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnini eleştirerek, "Açıklamalarında HDP'ye selam veriyorlar, PKK'lılara ve FETÖ'cülere selam veriyorlar, Batı'ya selam veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Altılı Masa'ya sert sözler: "Düştükleri hallere bak"

Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni açıklandı. Metinde yer alan maddeler kamuoyunda geniş tartışma yarattı. Belediyelere özerklik vaadi, KHK ile işten atılanların kamu görevlerine iadesi gibi bir çok madde dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu tartışmalara katıldı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın vaadlerini sert eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak mutabakat metninde HDP'ye, PKK ve FETÖ'ye selam verildiğini belirtti. "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne, savunma sanayii projelerine, kamu özel ortaklığı yatırımlarına dokunacağız diyerek kendilerine rakip istemeyen, ülkemizin bu alanlarda güçlenmesinden rahatsız olan Batı'ya selam veriyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Açıkladıkları metinde güya herkese selam veriyorlar. Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. Olağanüstü Hal Kararnamelerini iptal edeceğiz diyerek kamudan uzaklaştırılan kapı arkası ortakları PKK'lılara ve FETÖ'cülere selam veriyorlar. Genel Kurmay Başkanlığı'na ve MİT Başkanlığı'na sataşarak bu kurumlarımızın sınırlarımız dışında bile tepelerine binip başlarını ezdiği tüm terör örgütleri ile onları kullananlara selam veriyorlar. Milletime özellikle sesleniyorum, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne, savunma sanayii projelerine, kamu özel ortaklığı yatırımlarına dokunacağız diyerek kendilerine rakip istemeyen, ülkemizin bu alanlarda güçlenmesinden rahatsız olan Batı'ya selam veriyorlar.  

Ali Babacan'ın katıldığı bir programda "Batı bize aferin diyecek" sözlerini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

- Ülkemizin pek çok konuda egemenlik haklarından vazgeçmesi şartına bağlanan F-35 projesine geri döneceğiz diyerek en yetkili ağızları üzerinden bilinçli ve sistematik Türkiye düşmanlığı yaptığını itiraf edenlere selam veriyorlar. Ege'deki haklarımızı koruma mücadelemizden vazgeçeceklerini söyleyerek Yunanistan'a selam veriyorlar. Eski Türkiye'ye dair ne varsa hepsini canlandırma vaadi ile darbecilere, vesayetçilere selam veriyorlar. Bir tek heralde ihtiyaç duymadıkları için olacak kazanımları ve hayalleri ile aziz milletimizin kendisine selam vermemişler.

Kaynak: TRT Haber

recep tayyip erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi altılı masa