Erdoğan'dan Altılı Masa eleştirisi: "Böyle memleket mi idare edilir?"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muğla’da konuştu. Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine değinen Erdoğan, “iradesi olmayan, talimatla hareket edecek güdümlü bir figür tarifi yapıyorlar.” dedi. Erdoğan Altılı Masa'daki yetki tartışmasını da eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muğla’da konuştu. Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine değinen Erdoğan, “iradesi olmayan, talimatla hareket edecek güdümlü bir figür tarifi yapıyorlar.” dedi.

Erdoğan Altılı Masa'daki yetki tartışmasını da eleştirdi. "Hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, birer tane de bakanlık alacaklarmış. Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalet.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluşmasında dış politikaya da değindi.

İsveç’teki PKK kışkırtmasıyla ilgili olarak da " eğer bu duruma el koymazlarsa İsveç'le ilişkilerimiz çok daha gerilebilir" dedi:

- Cumhurbaşkanı adayı olarak iradesi olmayan, kendi başına karar alamayan, talimatla hareket edecek güdümlü bir figür tarifi yapıyorlar. Kendilerinin bile güvenmediği birine milletimizin güvenmesini istiyorlar. Trajikomik bu tabloyu da yüzleri hiç kızarmadan, gençlerimize 'eşitlikçi demokrasi' diye yutturmaya kalkıyorlar. Masacıların nasıl bir Türkiye vaat ettiğini, nasıl bir cumhurbaşkanı hayal ettiğini sizler de görüyorsunuz.. Ne diyorlar? Hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, birer tane de bakanlık alacaklarmış. Ya böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalet. Bu ülke nasıl yönetilir haberleri yok. (İSVEÇ) Bunların caddelerinde sık sık zaten PKK'nın gösterilerini izliyoruz ve kendilerini de uyarıyoruz. Ama bütün bu uyarılara rağmen ne yazık ki PKK'nın PYD'nin bu gösterilerde durdurulması filan falan diye bir şey söz konusu olmadı. Şu anda Meclis başkanlarının bize bir ziyareti söz konusuydu. Meclis Başkanımız da bu ziyareti reddetti. Çünkü bunlar hala Türkiye'yi eski Türkiye zannediyorlar. Şu an itibarıyla da bu ziyaret gerçekleşmeyeceği gibi onların İsveç'te bu duruma karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir.
tayyip erdoğan altılı masa