Doğu Perinçek'ten adaylıktan çekilen Muharrem İnce ile ilgili açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili açıklama yaptı. Perinçek, "Kasetlerle yönetilen siyaseti mahkum ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili açıklama yaptı.

Perinçek, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendirirken, "Bu yeni bir olay değil" dedi. Perinçek Türkiye'nin 2010'dan beri kasetlerle yönlendirildiğini aktardı. Perinçek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

-  2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı kasetle indirildi. Kılıçdaroğlu kasetle genel başkanlığa atandı. Hani var mı Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde böyle bir şey? Genel başkanı kim seçer? Kasetler mi seçer? Genel başkanı CHP tüzüğüne göre kurultay seçmesi lazım. Evet kurultay murultay hepsi kenara atılmış durumda. 

Perinçek, sistemin darbeler dışında kaset gibi yöntemlerle siyasete yön vermeye çalıştığını belirtti. Perinçek şunları söyledi:

- Amerika Birleşik Devletleri darbelerle, kasetlerle Türkiye siyasetine yön verebiliyor. Parti başkanlarını değiştiriyor. Partilere genel başkan atıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin listelerini belirleyebiliyor. Son örnekte olduğu gibi bir Cumhurbaşkanı adayını adaylıktan çekilmek zorunda bırakıyor. Bir partiyi altüst etmiş oluyor. Amerika bunu yapıyor. FETÖ bunu yapıyor. Ama bir de buna boyun eğenler var. Niye kaseti görünce Genel başkan olarak istifa ediyorsunuz? Peki o kasetleri Cumhuriyet Halk Partisi gördü 2010 yılında Niçin? O kasetler karşısında boyun eğildi, teslim olundu? Niye Cumhuriyet Halk Partisi'ni içinden bir kuvvet çıkmadı? Biz kasetlere teslim olmayız. Meydan okuyoruz.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Muharrem İnce'nin kasetlere boyun eğmesini eleştirdi. Perinçek, "Bir kasetle devrilebiliyorlar" dedikten sonra "Türkiye'yi kasetlere boyun eğenler mi yönetecek?" ifadelerini kullandı.

Perinçek, ayrıca Vatan Partisi'nin kasetlerle yönetilemeyeceğini vurguladı. Perinçek şunları söyledi:

- Bir kasetle devrilebiliyorlar. Bir kasetle istifaya zorlanabiliyorlar. Yani bir kasetten korkanlar mı Türkiye'yi yönetecek? Evet anladık. NATO'nun, Gladyo'nun, FETÖ'nün tertipçilerin ellerinde kasetler var ve bunu siyasette kullanıyorlar. Amerika'da da kullanıyorlar. 
- Vatan Partisi'ni kimse kasetlerle yönetebilir mi? Vatan Partisi'ne 100 bin tane kaset getirsinler Vatan Partisi'nin yolunu, tercihlerini değiştirebilirler mi? Ve ya Vatan Partisi'nin yöneticilerini kasetle değiştirebilirler mi? Sistemin içindeki partiler sistemin bu tür araçları karşısında ezik.

Perinçek, ABD tarafından bu kasetlerin seçime sayılı günler kala ortaya çıkarılarak seçime müdahale edildiğini belirtti. Perinçek şu ifadeleri kullandı:

- Kasetlerle CHP Genel Başkanı yapılan Kılıçdaroğlu, şimdi gene Amerika tarafından, FETÖ tarafından bu kasetleri çeken, toparlayan kasasına koyan ve zamanı gelince ortaya çıkaran kuvvetler; o kuvvetlerin de adını koyalım. NATO Gladyosu'dur bu, NATO'nun yer altı örgütüdür. Amerika Birleşik Devletleri'nin istihbarat teşkilatları ve yeraltı örgütleridir. Şimdi kasetleri çıkarıyorlar ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçimine üç gün kala müdahale ediyorlar.

Perinçek, 2010 yılında CHP'ye yapılan kaset operasyonunun üzerine gidilmemesi ve sorumluların yakalanıp yargıya teslim edilmemesini de eleştirdi. Perinçek, "Niçin 2010 yılında CHP'ye yapılan kaset operasyonunun üzerine gidemeyip, o operasyonu yapanları yakalayıp yargıya teslim edemiyor?" ifadelerini kullandı.

Perinçek, sistemin kirlendiğini belirtti. Kaset operasyonlarının kişilerin değil sistemin sıkıntısı olduğunu belirttti. Sistemin dünyanın heryerinde bu uygulamaların yapıldığını aktardı. Perinçek, Çin'de bu tarz uygulamaların olmayacağını çünkü sistemin dışında olduğunu belirtti.

Perinçek, "Bu sistemi lanetliyoruz, kasetlerle yönetilen siyaseti mahkum ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Perinçek, bu sürecinden içinden çıkmanın yolunun, bu tertipleri düzenleyen Türkiye düşmanlarına isyan etmek olduğunu belirtti. Perinçek, "Kasete, baskıya, tertipe boyun eğmeyerek bu sistemin içinden çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

Perinçek, "15 Temmuz'da o şiddete boyun eğseydik kazanamazdık" ifadelerini kullandı. Perinçek, Memleket Partisi'nin üyelerine de çağrı yaptı. Perinçek şu ifadeleri kullandı:

- Boğulmayın gelin Vatan Partisi'ne katılın. Memleket Partisi'nin bütün değerli yöneticilerini ve değerli üyelerini boğulmamak için Vatan Partisi'ne çağırıyorum. Vatan Partisi'ne gelirlerse boğulmazlar, teslim olmazlar, eğilmezler.
Doğu Perinçek vatan partisi muharrem ince Memleket Partisi seçim