Doğu Perinçek: "Türk genci ve Vatan Partisi AK Parti'den daha güçlüdür"

Vatan Partisi Lideri Perinçek'ten Öncü Gençlik ve TGB üyelerinin tutuklanmasına dair ilk yorum geldi. Perinçek, görüş fark etmeksizin tüm vatandaşları mücadeleye çağırdı.

Mert Sagit Mert Sagit
Doğu Perinçek: "Türk genci ve Vatan Partisi AK Parti'den daha güçlüdür"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında İzmir'e demir atan ABD gemisinde görevli olan askere çuval geçirdiği için 10 Öncü Gençlik ve TGB üyesi hakkındaki ilk yorumunu yaptı.

Perinçek kararın hukuksuz ve siyasi olduğunu vurguladı. Tüm Türk milletini tutuklanan gençlerle dayanışmaya çağırdı.

'BU KARAR AK PARTİ'Yİ GÖTÜRÜR'

Perinçek'in konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle:

- Bu 10 Vatan Partili gencin tutuklanmasını bir Türk yargısı, Türk yargıcının kararı olarak görmüyorum. Türk yargıcı vatanı savunan, Amerika tehditlerine karşı başını dik tutan, Türkiye'nin onurunu ayakta tutan gençleri tutuklamaz. Bir Türk yargıcının ve Türk yargısının tavrı kesinlikle bu değildir. Ben burada AK Parti hükümetinin bir müdahalesini ve baskısını kesin olarak görüyorum. Hele böyle davalarda bir yargıçların bu konularda bu kadar yoğun siyasi özelliği olan davalarda bağımsız karar verme yetenekleri maalesef Türkiye'mizde pek görülmüyor. Burada AK Parti hükümetinin Amerika'ya verecekleri hesaplar var. Amerika'yla uyum politikaları var. Ama ne olacak? Bu AK Parti'yi de götürür. Bakın, Türk gencini, vatansever genci tutuklayan karar AK Parti'yi de götürür. AK Parti bu tavırla Türk milletini de kaybeder, seçimleri de kaybeder, her şeyi de kaybeder.

 'BİZİM İÇİN 0,1 ATEŞTİR'

- O bakımdan bu karar bize değmez. Biz nice hapishanelerden, demir parmaklıklardan, taş duvarlardan geçmiş bir partiyiz. 7 ateşten geçmiş bir partinin gençleri bunlar, Vatan Partisi'nin. Onun için 7 ateşten geçmiş, 77 ateşten bile geçen, bu tutuklama da bir 0,1 ateştir yani ateş bile değildir ve sonuç itibariyle arkadaşlarımız için de bir tecrübedir, eğitimdir ve Türk milleti için de çok önemli bir uyarıdır. Türk milleti bu gençlerimizin arkasındadır, yanındadır, kendi evlatlarıdır, gençleridir. Bizim dünya çapında nam salmış olan devrimci Türk gençliğinin ayakta olduğunu bir kez daha gösteren arkadaşlarımızın hepsinin alınlarından öpüyoruz. Hepsini kutluyoruz ve bu kararı da Türk yargısının değiştirmesini bekliyoruz ve değiştirecekler. Değiştirmek zorundalar.

'TÜRK GENCİ VE VATAN PARTİSİ, AK PARTİ'DEN DAHA GÜÇLÜDÜR'

- Hiçbir şekilde Türk gencinden Amerika'yı çiçekle karşılamasını kimse beklemesin. Ne yapacaktı yani bu gençler? Rıhtıma çıktıkları zaman o Amerikalı tayfalara çiçek mi vereceklerdi, çelenk mi vereceklerdi, madalya mı takacaklardı? NATO üyesi, müttefik askeri geldi deyip onların ellerini mi öpeceklerdi, boyunlarına mı sarılacaklardı? Bunu mu bekliyordu yani AK Parti iktidarı? Ama şunu söyleyeyim, O Türk genci ve Vatan Partisi, AK Parti iktidarında daha güçlüdür. Daha güçlü olduğunu önümüzdeki süreçte gösterecektir. Atlantikçilerin kaybettiği bir döneme girdik.

'TÜRK'ÜN ONURUNA YAKIŞAN DİRENMEKTİR'

- Türkiye'nin koşullarına bakalım. İzmir neresi? İzmir'den batıya doğru bakıyoruz. Parmağımızla uzattığımız zaman karşı Ege kıyılarında Amerika'nın üslerini görüyoruz. Haritasını da gösterebiliriz. Dedağaç, ondan sonra Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç, Girit'in kuzeyi, Kıbrıs'ın güneyi hatta Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyinde namlular Türkiye'ye dönük. Türkiye'yi tehdit eden Amerikan uçakları, Türkiye'yi tehdit ediyor Amerikan zırhlıları, Amerikan askeri gemileri. Biz o tehditler karşısında ne yapacağız, bütün insanlık bizden ne yapmamızı bekliyor? Direnmemizi, Türkiye'ye yakışan, Türk'ün onuruna, Türk'ün tarihine yakışan tavrı almamızı bekliyor. Bütün dünya alkışlıyor. Türk gençliğini, Vatan Partisi gençliğini şu anda bütün dünya alkışlamaktadır. Ta Çin'den Amerika'sına kadar. Amerikan Komünist Partisi'nin Gençlik Teşkilatı, çeşitli Amerikan gençlik örgütleri de gençliğimize, Vatan Partisi gençliğine kutlama mesajları göndermiştir.

'FIRTINANIN KARŞISINDA AK PARTİ DE DURAMAZ'

- Bütün dünya Venezuela'sından, Küba'sından, Güney Amerika, Kuzey Amerika'sından tutun, Pasifik Okyanusu'na kadar, Çin'ine, Japonya'sına kadar, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran, Batı Asya'daki bütün Arap ülkeleri, Filistin, halkı Heniyye'nin, evlatları, torunları, hepsi Türk gençliğini, Vatan Partisi gençliğini alkışlamaktadır. Bu bir fırtınadır. Bunun karşısında kimse duramaz. AK Parti de duramaz. Amerika'ya yaranma politikaları Türkiye'de hiç kimseyi iktidarda tutmaya yetmez. Artık Amerika'nın iktidar tayin ettiği dönem arkada kalmıştır. Onun için AK Parti de aklını başına toplasın. Toplamazsa zaten bu süreç ona aklını başına toplatacak, fırsatlar da verecektir.

'ON BİNLERCE GENÇ SIRADA BEKLİYOR'

- Arkadaşlarımı kutluyorum. Onları alınlarından öpüyoruz. Onlarla beraberiz. Binlerce, on binlerce genç sırada cephede bekliyor. On binlerce bakın, binlerce değil, on binlerce gencimiz sırada beklemektedir. Ve hele bu eylemden sonra yine binin üzerinde Türk genci üye olmuştur. Onun için karşı tarafın yapabileceği bir şey yok. Amerika kaybetmiştir. Türk gençliği, Türk milleti kazanmıştır. Türk ordusu kazanmıştır. Böyle Amerikan askeriyle falan filan siyaset yapmanın artık zamanı, devri geçmiştir. NATO siyasetleri iflas etmiştir. NATO'cular için artık önümüzdeki dönemde Türkiye'de iktidar olmak yok. NATO güdümlülere Türkiye'de iktidar bundan sonra yok. Buradan ilan ediyorum: devirleri kapanmak üzeredir. Birkaç yıl en fazla o devre sahip olabilirler. CHP falan gibi Atlantikçiler, NATO'cular, Amerikan'cılar, Avrupacılar Türkiye'de iktidar olma şansı da yoktur. AK Parti de bir karar sürecindedir. Bu Amerika güdümlü tavırlarıyla o da CHP'nin kaderini paylaşır. Bütün Atlantikçilerin kaderini paylaşır. Türkiye'nin büyük çözümler ürettiği bir dönemdir bu. Bu sistem için çözümlerin bittiği bir dönemdir. O bakımdan bu gençlerimizin eylemi de aslında Türkiye'nin önündeki süreci ve o sürecin karar aşamalarını bize hatırlatan bir eylem olmuştur. Başarı kesindir ve onları tekrar o duvarlar arasından kesinlikle çıkartacağız ve alkışlayacağız. O günler uzak değildir.

PERİNÇEK'TEN TÜRK MİLLETİNE ÇAĞRI

- Bütün Türk milletini Vatan Partisi gençleriyle dayanışmaya çağırıyorum. Türk milletinin bütün mensuplarına her partiden AK Partili, MHP'li, Cumhuriyet Halk Partili diğer partilerden bütün gençlerimizi şu anda hapishanede parmaklıkların arasında olan gençlerimizle dayanışmaya davet ediyorum. Türk milletinin bütününü o dayanışma mevzilerine çağırıyorum. Mücadelemiz büyük başarılara doğru gitmektedir. Kendi kaldırdıkları taşı kendi ayaklarına düşüreceklerdir. O bakımdan güvenle bakıyoruz. Kendimizden eminiz. Ve Amerika Birleşik Devletleri donanmalarının bir daha Türkiye'ye öyle kolay kolay asker masker çıkarmayacağını da göreceğiz.

PERİNÇEK'TEN HUKUKİ YORUM

Ayrıca hukuk doktoru olan Perinçek, gençlerin kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gerekçesiyle tutuklanmasını da yorumladı.

Perinçek konuya ilişkin şunları söyledi:

- Ceza hukukunda suçun iki unsuru vardır. Biri maddi unsurdur, yani doğrudan doğruya fiil, yapılan iş. Bir de manevi unsur vardır. Manevi unsur, kasıt. Burada kişiyi hürriyetinden yoksul bırakma kastı yok. Ne kastı var? Vatanseverlik, vatanın bağımsızlığına yönelik bir kasıt var. O gençlerimiz, Vatan Partisi gençleri, o Amerikan askerlerinin hürriyetine yaptıkları bütün iş Türkiye'nin Amerika tarafından tehdit edilmesine meydan okumadır. Kasıt budur, amaç budur. Dolayısıyla suçun unsurları tamamlanmış değildir. Suçun manevi unsuru yani kasıt unsuru kesinlikle yoktur. Hiçbir şekilde kimse Türk gençliğine yıldıramaz. Türk milletini yıldıramaz, Türk ordusunu yıldıramaz. O bakımdan geleceğe güvenle bakıyoruz. Arkadaşlarımızı çok yakında karşılayacağız ve onları kutlayacağız, alkışlayacağız.
Doğu Perinçek vatan partisi tgb çuval davası ABD askerleri öncü gençlik