Doğu Perinçek TGB Kongresinde konuştu: "Zaman TGB'nin zamanı"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 8 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da II. Olağanüstü Genel Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede 7. dönem genel başkanlık görevini yürüten Dilek Çınar, Vatan Partisi’nde alacağı görevler dolayısıyla TGB’den mezun oldu. TGB'nin yeni genel başkanı Kayahan Çetin oldu.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 8 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da II. Olağanüstü Genel Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede 7. dönem genel başkanlık görevini yürüten Dilek Çınar, Vatan Partisi’nde alacağı görevler dolayısıyla TGB’den mezun oldu. Dilek Çınar görevini, kongrede tüm delegelerin oylarını alarak Genel Başkan seçilen Kayahan Çetin’e devretti. 

 "ZAMAN TGB’NİN ZAMANI”

Kongrede Divan Başkanı Bilal Gürbüz, siyasi parti gençlik kolları, dernekler ve geçmiş dönem TGB Genel Başkanlarından kongreye gelen mesajları okudu. Ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek çevrim içi konferans yoluyla kongreye katılan gençlere seslendi. “Bu kongremiz olağanüstü, Türkiye’nin koşulları da olağanüstü. Türkiye büyük bir karara gidiyor ve bütün büyük kararlardaki gibi önümüzde zorluklar var. O zorlukları aşarak, yenerek, Türkiye o büyük kararları alacak.” diyen Perinçek, TGB’nin zorlu süreçlerden başarıyla çıkacağını belirtti. Perinçek konuşmasında, “Zaman gençliğin zamanı, zaman Türkiye Gençlik Birliği’nin zamanı. Önümüzdeki mücadelelerde Türkiye Gençlik Birliği tarihinin en büyük sınavını verecek ve bu sınavdan büyük başarıyla çıkacak.” dedi.

 Gençlerin karşılaştığı zorlukların, Türkiye ve dünyanın içine girdiği sistem değişikliğiyle bir arada olduğunu belirten Perinçek, “Uluslararası koşullara baktığımız zaman ABD’nin haraç sistemi olan dolar saltanatı yıkılıyor. Artık Amerika Birleşik Devletleri dünyanın haracını toplayamıyor. Yine ABD’nin  karşısında onu dengeleyen, onu yenen silahlı güçler oluştu. Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye gibi büyük silahlı güçler oluştu ve gençliğimiz  bu koşullarda tarih sahnesine çıkmaktadır. Türkiye tarih sahnesine çıkıyor ve zorluklarla mücadeleye hazırdır. Yaz kamplarında da hazır ol sloganıyla bu hazırlıkları başarıyla götürdünüz ve ben de içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.  Türk milletinin ve gençliğin bu zorluklarla mücadeleden başarıyla çıkacağının altını çizdi.

 “ZORLUKLARDA DEVRİMİ GÖRÜYORUZ”

Kongredeki konuşmasının devamında “Kimileri zorlukların içinde zorlukları görür ama biz, Türkiye’nin devrimcileri, Türkiye’nin emek devrimcileri olarak zorluklarda devrimleri görüyoruz. Zorlukları aşmayı görüyoruz. Türkiye tarihi de bunun örnekleri ile doludur. Bizim destanımız zorlukları aşma destanı. Demircinin önderliğinde kayaları yarma ve aydınlıkları varma destanıdır. Şimdi o destanları birlikte yazacağız. Sizler destan yazmaya hazırsınız ve destan yazacaksınız.” dedi.

 “TGB TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİDİR”

Düzenlenen II. Olağanüstü Genel Kongredeki konuşmasını “Türkiye’nin geleceğinin 40 yılını sigortaladık. Türkiye Gençlik Birliği Türkiye’nin sigortasıdır, güvencesidir ve önümüzdeki başarıların büyük enerjisidir, büyük gücüdür. Hepinize önümüzdeki devrimci süreçte yürekten başarılar diliyorum.” diyerek bitiren Perinçek salondaki gençler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Dr. Doğu Perinçek konuşmasında TGB Genel Başkanlık görevinden mezun olan Dilek Çınar’ın Vatan Partisi’nde önder görevlerde bulunacağını da açıkladı. 

vatan partisi Doğu Perinçek türkiye gençlik birliği dilek çınar Kayahan Çetin