Doğu Perinçek: "DEM'li Iğdır Belediyesi'nde 204 işçi Türk olduğu için işten atıldı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Perinçek Iğdır Belediyesi'nde çıkartılan işçiler hakkında konuştu, "DEM'li Iğdır Belediyesi'nde 204 işçi Türk olduğu için işten atıldı." dedi.

Mert Sagit Mert Sagit
Doğu Perinçek: "DEM'li Iğdır Belediyesi'nde 204 işçi Türk olduğu için işten atıldı"

Iğdır Belediyesi 204 işçiyi işten attı. İşçiler eyleme başladı. İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya da işçileri ziyaret etti. DEM Parti hem Emniyet Müdürü Sakarya’yı hem de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef alan açıklamalar yaptı. 

IĞDIR’I TÜRKSÜZLEŞTİRME PLANI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Perinçek DEM'li Iğdır Beledisyesi'nden çıkartılan 204 işçi hakkında konuştu, "DEM'i Iğdır Belediyesi'nde 204 işçi Türk olduğu için işten atıldı" ifadelerini kullandı. Ayrıca Perinçek yapılanların Iğdır'ı Türksüzleştirme planı olduğunu vurguladı. 

Perinçek şunları söyledi:

- PKK'nın günümüdeki DEM Partili Iğdır Belediyesi 204 işçiyi işten attı. Niçin atıldı bu işçiler? Gerekçe ne? Türk oldukları için. Iğdır Belediyesinde 204 işçi Türk olduğu için işten atıldı! Türkiye'de Kürt olduğu için işten atılan işçi var mı? Türkiye tarihinin hiç bir döneminde hiç bir Kürt, etnik veya dinsel sebeplerle ne kamuda ne özel teşebbüste işten atılmamıştır. Bu Türkiye'nin büyük birikiminin sonucudur. Ama PKK Iğdır Belediyesi'nde 204 işçiyi Türk olduğu için işten atıyor. Niçin bu özellikle Iğdır'da yapılıyor? Iğdır Türkiye ile Azerbaycan'ı birleştiren coğrafya. Iğdır'ı Türksüzleştirirseniz, PKK'nın kontrolüne verirseniz, Türkiye ile Azerbaycan'ın ve diğer Türk dünyasının arasını kapamış olursunuz. 204 işçimiz tekrar o belediyelerde işe alınacaklardır.

NE OLMUŞTU?

204 çalışan işten çıkarıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, belediyeye ihtiyaç fazlası personel alımı yapıldığı savunuldu.

İş akdine son verilen işçiler, belediye önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

Doğu Perinçek vatan partisi DEM Parti