DEM Partili belediye çalışanı PKK kuruluşunda eş başkanlık yapıyor

Diyarbakır’da bir belediye çalışanının terör örgütünün derneğinde başkanlık yaptığı ortaya çıktı. Türkiye’de erişimi yasaklı olan PKK basınına röportajlar veren E.B. isimli şahsın, aynı zamanda PKK lideri Abdullah Öcalan'a destek için eylemlere öncülük ettiği saptandı.

Ekrem Demir Ekrem Demir

Hem belediyede çalışıyor, hem PKK bağlantılı federasyonda başkanlık yapıyor. Bu skandalın ortaya çıkması geniş yankı uyandırdı.

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi çalışanı E.B. terör örgütü PKK tarafından kurulan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonunun (TUHAD-FED) eş başkanlık koltuğunda oturuyor.

Adı geçen şahıs terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri organize ediyor. Abdullah Öcalan için övgü dolu ifadeler kullanıyor.

Eylemlerle ilgili PKK basınına verilen demeçlerde belediye çalışanından ziyade bir terör örgütü mensubu gibi konuşuyor.

Çeşitli PKK kanallarının yayınlarına konuk oluyor aynı ezberler oralarda da tekrarlanıyor.

E.B. isimli şahıs, Bağlar Belediyesi Kent Bilgi Sisteminde çalışıyor ancak çalışanlardan edinilen bilgilere göre de ise işe gitmiyor.

Terörle iltisaklı olduğu için Kayyım döneminde KHK ile ihraç edilen E.B. mahkeme kararıyla işe dönmüş. Eşi de Bağlar Belediyesi'nde Fen işleri Park bahçeler Müdürü olarak görev yapıyor.

Bağlar Belediyesi eş başkanlarından Leyla Ayaz geçtiğimiz günlerde terör örgütü bağlantılı bir derneğin başkanı olarak terörist cenazelerini organize etmesiyle haber olmuştu.

Dem Partili Bağlar Belediyesi yönetimi daha önce terörle iltisaklı oldukları için ihraç edilen birçok ismi belediyede başkan yardımcısı, birim müdürü, şef gibi kritik görevlere getirmişti.

diyarbakır hdp DEM Parti pkk