Çuval geçiren gençlere kim ne dedi? İşte dünya basınından yansımalar

Amerikan askerinin başına çuval geçirdiği için tutuklanan Vatan Partisi ve TGB üyesi 10 gençe destekler katlanarak büyüdü. Rusya’dan Rodina Partisi, destek mesajı yolladı. Türkiye’den de seçkin hukukçu ve gazeteciler de gençlere destek geldi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Çuval geçiren gençlere kim ne dedi? İşte dünya basınından yansımalar

Amerikan askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerine destek büyümeye devam ediyor.

Rusya’nın Rodina Partisi Genel Başkanı Aleksey Aleksandroviç Juravlyovk Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e bir mektup gönderdi. Mektupta, “Şahsım ve "Rodina" [Vatan] PARTİSİ adına, liman kenti İzmir'de Amerikan askeri denizcilerine karşı bir eylem gerçekleştiren Türk vatanseverlerle dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu’da gençlerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mumcu, “TGB’nin eylemi bireysel değil; simgesel. Üzerinde üniforma yok diye ABD askeri masum olmaz dedi.”

24. Dönem CHP Milletvekili Ali Özgündüz’de gençlerin tutuklanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özgündüz, “Dün 6. Filo askerlerini Dolmabahçe’den denize döken antiemperyalist gençlerin yolundan giden gençliğe selam olsun. Dün ABD’nin yanında olanlar bugün de aynı yerdeler!. Herkesin safı belli..” ifadelerini kullandı.

Ulusal Kanal'da katıldığı programda konuşan Faik Işık, eylemin 1 dakika sürdüğünü, kararı veren hakimin Amerikan büyükelçisinin taleplerini yerine getirdiğini belirtti.

- Amerikan büyükelçisi size ceza kanununda bu eylemi de tanımlıyor mu? Sayın savcım. Sen bu adamlara dava açtın mı? Türk ordusuna hakaret edenlere? yemedi mi? Liseli çocuklara mı dava açıyorsun? Açtığın şey türk ceza kanununa ceza muhakemeleri usül kanuna uyuyor mu? Amerikan büyükelçisinin taleplerine uyuyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz’da tutuklama kararının saçma olduğunu kaydetti. Saymaz, “Amerikalıları hoşnut etmek için anti-Amerikancı gençleri cezalandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Aydınlık Gazetesi yazarı İsmet Özçelik’te katıldığı televizyon programında gençlerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

- İsrail’i korumak için gelen gemilerden bir tanesi TGB’li ve Vatan Partili gençler de başlarına çuval geçirdi Amerikan askerlerine. Onlardan da 10 kişi gözaltına alınmış. Bu nasıl bir hukuktur anlamıyorum ben bunu.

ODATV sorumlu yazı işleri müdür Can Özçelik’te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tutuklama kararına tepkisini dile getirdi. Özçelik, “Türk yargısı, Amerikan askerinin başına çuval geçiren Türk gençlerini tutukladı! Yargı, Coniye kalkan oldu yazık!” Dedi.

tgb tgb çuval