Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Mert Sagit Mert Sagit
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde birçok başlık vardı. Erdoğan, "Heniyye'nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır daha aşıldı" dedi. Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım davası açılan İsrail ile ilgili Türkiye'nin atacağı yeni adımı da ilan etti. Erdoğan, "Meclis hukuk heyetimiz müdahillik dilekçemizi 7 Ağustos'ta Adalet Divanına teslim edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

'GAZZE KRİZİNDE YENİ BİR SINIR AŞILDI'

"Bölgemiz gerçekten sancılı günler yaşamaktadır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2,5 yılını doldurdu. Savaşın kısa vadede sona erme ihtimali henüz ufukta görünmüyor.

"HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır aşıldı.

"Netanyahu yönetiminin saldırgan tavrı bölgemizi kötü senaryolarla baş başa bırakıyor. Ateşkes görüşmelerinden umutları yeşertecek bir sonuç çıkmadı. Netanyahu yönetimi katliam politikasını sürdürme niyetinde olduğunu gösterdi.

"Kaçana kaç tazıya tut politikası sürdükçe İsrail, Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymak için geri çekinmeyecektir.

TÜRKİYE'DEN YENİ ADIM!

"Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mâl olan bu barbarlığın sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

"Meclis hukuk heyetimiz İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik dilekçemizi 7 Ağustos'ta Adalet Divanına teslim edecektir. Türkiye adına resmî başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız.

'SOSYAL MEDYA ŞAKLABANLARINI RAHATSIZ EDECEĞİZ'

"İsrail'in soykırım politikasına en net tepkiyi veren biziz. Ülkemizin bu tavrının Netanyahu hükümetinde nasıl bir rahatsızlık oluşturduğunu görmekteyiz. Klavye soytarılığına özenenlere bayrağımıza ve milletimize dil uzatan sosyal medya şaklabanlarını rahatsız etmeye devam edeceğiz.

"Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engellemeyecekler. Ne kadar büyük bir gaflete düştüklerini er ya da geç anlayacaklardır.

"Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan ülkemiz kimsesizlerin kimsesi olma vasfını sürdürecektir."

cumhurbaşkanı erdoğan bakanlar kurulu