Cübbeli’den İBDA-C uyarısı

Cübbeli Ahmet Hoca yaptığı açıklamayla terör örgütü İBDA-C hakkında uyarıda bulundu. Cübbeli Müslümanlar arasında kaos çıkartmaya çalışmakla suçladığı Yakup Köse'nin hakaretlerine maruz kaldı.

Mert Sagit Mert Sagit
Cübbeli’den İBDA-C uyarısı

Ahmet Mahmut Ünlü, terör örgütü İBDA-C konusunda uyarılarda bulundu. 17 Ağustos’ta sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünlü, “Biz İBDA-C hakkında "terör örgütü" ifâdesini yeni kullanmıyoruz, daha önce ulusal kanallarda da bu hakîkati dillendirmiştik. Şimdi bayram yok ama seyran var, şöyle ki; Şûrâ'ya bağlı olmayan Erenci medreselere bunların sızma tehlikesini gördükten sonra Müslümanların iyi niyetlerle gönderdikleri çoluk çocuklarının ileride eli silahlı ve bomba imalcisi olarak karşımıza çıkma tehlikesini düşünerek bu uyarıyı yapmak zorunda kaldık. Bizim konuşmalarımız merhûm Timurtaş Hoca'nın İBDA-C terör örgütü hakkındaki şu sözlerine nisbetle çok hafif kalmış.” ifadelerini kullandı.

YAKUP KÖSE’DEN YANIT

Cübbeli’nin son dönemdeki açıklamalarının nedeninin Müslümanlar arasında kaos çıkarmak olduğunu ileri süren Star gazetesi yazarı Yakup Köse, Cübbeli’nin yalancı olduğunu iddia etti.

Kişisel Youtube kanalından yanıt videosu yayınlayan Köse, Cübbeli’yi şu sözlerle hedef aldı:

- Cübbeli” lâkabıyla ünlenmiş, artık teneşirin bile kendisinden ümit kestiği bir vaiz öznesi son zamanlarda Müslümanları sık sık hedef haline getiriyor. Bu vaiz öznesinin kirli geçmişini bildiğimden şimdiye kadar hiç ciddiye almadım. Satılık olduğunu, hain olduğunu, yalancı olduğunu bilmeyen mi var! Amma velâkin son videosunda sabır taşımı çatlatmıştır. Kendisiyle alâkalı çok yakında bir açıklama yapacağım. Biliyorsun, konuşacağımız çok şey var Cübbeli Ahmet Hoca… Geçmişte olduğu gibi ‘Yakup babacığım tashih edebilirim’ diye sakın beni arama, telefonum İngiltere’den gelen aramalara kapalı!..

 ‘YAKUP KÖSE NEDEN RAHATSIZ OLDU?’

Köse’ye yanıt veren Cübbeli, Köse’nin İBDA-C konusunda doğruları söylemediğini belirterek şunları kaydetti:

- Star Gazetesi yazarı Yakup Köse’nin benim hakkımda bir tweetini ve hakaretlerini duyunca neden rahatsız olduğu konusunu merak ettim. İçerikte: ‘Son videosu sabır taşımı çatlattı’ ifadesini okuyunca son mevzuun ne olduğunu düşündüm. Baktım ki; son perşembe sohbetimde Müslümanları silah parası vermedi diye bombalayan, rastgele ortalığa bomba atıp milleti öldüren İBDA-C terör örgütü aleyhine konuşmuşum. Bu kişinin evvelce de bunlarla irtibatı olduğu, İBDA-C’nin aleyhine her konuştuğumda bana saldırdığı, yedi yeri bombalama suçundan ve İBDA-C üyeliği suçlamasıyla, ayrıca kolluk kuvvetlerine mukavemet suçuyla 10 sene hapis yattığı sâbit olduğuna göre, niçin ‘Müslümanların aleyhine konuşan’ diye bana iftira ederek olaya yaklaşıyor da ‘İBDA-C’nin aleyhine konuşuyor diye benim kafam bozuldu’ diyerek doğruyu söylemiyor?! İşte mücahitlikten ve kahramanlıktan dem vuran bu kişi ismini anmaktan bile çekindiği örgütün aleyhine yapılan konuşmayı, Müslümanların aleyhine yapılan konuşma diye insanlara takdîm ederek halkımızı yanıltmıştır.

“Zaten kendisinin nice insanlara zarar verdiği ve eşine 15 sene şiddet uyguladığı haberleriyle sosyal medya dolup taşmıştır. İsteyen eşinin konuşmalarına da ulaşabilir. Tabi ki böyle adamların bana sövmesi doğaldır. Zaten bunlar beni sevse kendimden şüphelenmem gerekir. Ey Yakup Köse! Cesâretin varsa çık: ‘Sen İBDA-C’nin aleyhine konuştun diye ben sana bu hakaretleri ve iftiraları yaptım’ de de o zaman seni tebrîk edeyim. Ayrıca benim hakkımda ne biliyorsan açıklamazsan nâmertsin.

‘DEVLET ARTIK GÖZ YUMMAYACAK’

- Burada mühim olan husus; terör örgütünü destekleyen adamların Murat Çiçek ve Nuh Albayrak gibi kıymetli ve nezîh insanların yönettiği Star Gazetesi’nde hâlâ yazmaya devam ettirilmesidir. Bunların arkasında mutlaka birileri var ama tabiki CIA ile irtibatı olanlar benim CIA ile irtibatım olduğunu söyleyecektir. ‘Milleti nasıl biliyorsun? Kendim gibi’ atasözü bunu ifade etmektedir. Ama şu iyi biline ki; artık devletimiz terör örgütlerine ve destekçilerine asla göz yummayacaktır. Bundan sonra terör örgütlerinin arkasında durmaya kimsenin gücü yetmeyecektir!

‘İBDA-C 6 AY İÇİNDE AKTİVE EDİLDİ’

Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz da “Uyarıyorum” başlığıyla bir yazı yayınladı ve İBDA-C tehlikesine dikkat çekti. Eryılmaz şunları söyledi:

- Ülkemizde iç karışıklık isteyenler taşları döşemeye devam ediyor. Birileri radikal terör örgütlerini destekleyerek Türk milletinin sinir uçları ile oynuyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla son 1 yıldır, özellikle son 6 ay içerisinde İBDÂ- C terör örgütü aktive edildi. Görebildiğim işaretler bu hareketliliğin İBDÂ- C’ nin kendi iç dinamiklerinden daha büyük olduğunu gösteriyor. Kendi etki ve kapsama sahasından büyük her hareket dışarıdan desteğe işaret eder. Felaket başa gelmeden önce önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek gerekir, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur. İlgilileri ve Aziz Türk milletini uyarıyorum.
cübbeli ahmet hoca ibdac