CHP'li isim İsrail sözcülüğüne savundu

Mavi Vatan’a “masal” diyen CHP’li Namık Tan, bu kez de İsrail’in sözcülüğüne soyundu. Tan, "Sahipleri İsrail'in tasmasını eline almalı" diyerek ABD ve Batı’yı eleştiren Hakan Fidan’a tepki gösterdi. Adeta İsrail tarafından Fidan’a suçlamalar yönelten CHP’li Tan’a tepki yağdı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP'li isim İsrail sözcülüğüne savundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Mısır ziyareti sırasında İsrail ve ABD’ye yönelik sert söylemlerine tepki, Tel Aviv'den değil CHP'den geldi.

Türkiye’nin Mavi Vatan stratejisini “masal” diyerek tepkileri üzerine çeken CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, bu kez İsrail ve ABD’nin sözcülüğüne soyundu.

Namık Tan, İsrail’in Filistin’deki katliamlarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Fidan’ı hedef aldı. Fidan’ın İsrail için kullandığı 'tasma' ifadesinden rahatsız olan Tan, sosyal medyadan Türkiye’nin Dışişleri Bakanına suçlamalar yöneltti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘yerli ve millî’ olma iddiasını taşıyan Dışişleri Bakanı duyanda ‘bilgelik’ ve ‘uzmanlık’ izlenimi uyandıran ‘büyük’ ve iddialı sözcüklerle boş konuşmayı seviyor. Öfkesine yenik düşerek, İsrail’e sokak ağzıyla “tasmalı” nitelemesiyle sesleniyor

Namık Tan, sosyal medyada paylaştığı uzun mesajında, Filistin’e destek verenleri “yanaşma kalabalıklar” olarak niteledi. İsrail’in egemenliğine saygılı olunması gerektiğini söyledi.

- Diplomasi, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu BM ilkelerine dayalı, kural temelli, ulusların egemen eşitliğine saygılı, kuvvet kullanma tehdidinden ve içişlerine müdahaleden dikkatle kaçınma bilgisi, olgunluğu ve sanatını bir arada toplayabilmek ve uygulayabilmektir.

Tan'ın İsrail'i eleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a yönelik sözlerine, sosyal medyada tepki yağdı. Vatandaşlar, Tan'ın adeta İsrail'in Bakanı gibi konuştuğu yorumunu yaptı.

CHP'li Namık Tan, daha önce de Türk Ordusunun PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonlarına ve Rusya'dan S-400 sistemleri alınmasına şiddetle karşı çıkmıştı.

2010-2014 yıllarında İsrail ve ABD Büyükelçiliği görevlerini de yürütmüş olan Namık Tan, FETÖ bağlantıları ile de gündem olmuştu. Firari FETÖ’cüler Emre Çelik ve Faruk Taban ile fotoğrafları basına yanmış; FETÖ imamı Faruk Taban’ın elinden ödül almıştı.

israil chp namık tan