CHP'li Çankaya Belediyesi'nin pazar yeri yıkımına tepki: ''CHP'li belediyeler esnafa zulmediyor''

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin Sıhhiye Yenişehir Pazarı’nı yıkma girişimine esnaf ve Vatan Partisi izin vermedi. Ancak süreç henüz bitmiş değil, Belediye’nin pazarcıların ekmek teknesini yıkarak yerine Anıt yapma kararı devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi, Sıhhiye’deki Yenişehir Pazarı’nı yıkıp yerine sağlıkçılar anıtı yapacağını duyurdu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Pazar günü sabah saatlerinde pazar alanına geldi. Yıkıma gelecek buldozerleri bekleyen pazar esnafı ve Vatan Partisi üyeleri, belediye ekiplerini pazara sokmadı, belediye ekipleri geri adım attı.

CHP'li Çankaya Belediyesi esnafı görmezden gelen Heykel kararından vazgeçmedi. Yenişehir Pazarının yıkım kararı belediye meclislerine de gündem oldu. Ulusal Kanal süreci Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Emrah Uslu’ya sordu.

Uslu, Yenişehir pazarının Ankaralılar için önemini dikkat çekerek Cumhuriyet Halk Partisine seslendi, Uslu“Sosyal demokratlık adı altında zulüm ediyorlar” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin alt kuruluşu olan İmar A.Ş’nin proje sahibi olmasını değerlendiren Uslu, şirketin daha önce de Ankaralı yurttaşları mağdur ettiğine dikkat çekti.

Çankaya Belediye Meclis Üyesi Emrah Uslu, CHP’nin halktan kopuk siyaset anlayışına sahip olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çankaya Belediyesi