CHP’li belediyelerin LGBT ortaklığı açığa çıktı: 29 Belediye sözde “Eşitlik Birimini” kurdu

CHP’li belediyeler LGBT dayatmasına ortak oluyor. Pek çok belediyede eşitlik adı altında kurulan ancak LGBT Propagandası faaliyetleri yürüten birimler açığa çıktı.

Türkiye genelinde 29 belediye LGBT Propagandası yapan sözde “Eşitlik Birimini” kurdu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sorosçu Açık Toplum Vakfı tarafından resmen desteklenen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin birçok belediyeyle Eşitlik Birimi kurulması için görüşme yaptığı iddia edildi.

Aydınlık’ın haberine göre bunun sonucunda bazı belediyelerin kadın çalışmaları müdürlüklerinde Eşitlik Birimi adıyla alt birimler kuruldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği adıyla hareket eden birimlerin önceliğinin ise LGBT olduğu söylendi.

Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Eşitlik Birimi de LGBT konusunda çalışmalar yapıyor. Müdürlük, çalışmalarını “toplumsal cinsiyete duyarlı, hak temelli, bütüncül ve toplumsal katılıma açık bir anlayışla dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları hayata geçiriyor.” şeklinde tanımlıyor.

Beşiktaş Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde de Eşitlik Birimi bulunuyor. Müdürlüğün görevi “yerel nüfusun yapısına ve ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını tüm yerel hizmetler alanlarında yaygınlaştırmak” olarak tanımlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü de “toplumsal cinsiyet” adı altında cinsiyetsizlik çalışmaları yürütüyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü Çocuk Hakları Birimi de yönergesinde “Çocukların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarını artırıcı çalışmalar yapmak” ifadeleriyle bu çalışmaları çocuklara yönelik de yürüttüğünü açıklıyor.

Nilüfer Belediyesi LGBT konusunda resmi çalışmalarda bulunan belediyeler arasında. Belediyenin Kent Konseyinde 9 Aralık 2018’de yapılan Toplum Cinsiyet Eğitiminde, LGBTİ+ farkındalığı konusu açıkça işleniyor

CEİD, 2021’de hazırladığı “Belediye Eşitlik Birimleri Mevcut Durum Analizi” raporunda Beşiktaş, Beylikdüzü, Kadıköy, Şişli, İzmir Büyükşehir, Buca, Konak, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Menemen, Çankaya, Eskişehir Büyükşehir, Muratpaşa, Nilüfer, Odunpazarı, Gaziantep Büyükşehir, Kars, Ortahisar, Trabzon Büyükşehir, Seyhan Belediyesi ile eşitlik birimi kurulması yönünde görüşme yaptığını belirtti. Raporda projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği de belirtiliyor.

LGBT dayatması açık toplum vakfı