CHP'li başkandan tepki çeken savunma sanayisi açıklaması

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'vizyonsuzluk' diyerek savunma sanayisini hedef aldı. Seçer, “Tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer terörle mücadeleden rahatsızlığını, savanuma sanayiini hedef alarak dile getirdi.

Mehmetçiğin terörle mücadelesini cinayet olarak değerlendiren Seçer, savunma sanayasinin büyük bir atılımı olan İHA ve SiHA’lara da “vizyonsuzluk” dedi:

- Gözlerim yaşardı iki gündür, vizyona bakın. Kavga dilini kullanmadıklarını, mecbur kalınmadıkça savaş cinayettir. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi terör örgütü PKK ile iltisaklı isimlere operasyon düzenmesi ile gündeme gelmişti. Basın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş 'Terör örgütü üyeliği' suçlaması ile tutuklanmıştı.

Gündeş’in terör örgütü kırsal alana elaman kazanım ve örgütleme faaliyetlerinde bulunduğu, çok sayıda terör örgütü mensubu ile de fotoğraflarının olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Gündeş ile birlikte 17 belediye çalışanı da gözaltına alınmıştı.

vahap şeçer Bedrettin Gündeş mersin büyükşehir belediyesi