CHP'li Başarır ve İyi Parti'li Türkkan için komisyon kuruldu

CHP’li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkındaki fezlekeler, Meclis alt komisyonunda görüşüldü. Komisyon toplantısına CHP, HDP ve İYİ Parti katılmadı. Başarır ve Türkkan'nın dokunulmazlık dosyalarının incelenmesi için hazırlık komisyonu kuruldu.

Bingöl’de şehit yakınına küfretmişti; hesap vakti geldi..

İyi Parti milletvekili Lütfü Türkkan hakkında "şehit yakınına hakaret" ve "basit yaralama", CHP milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında da "mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık" suçlarından hazırlanan fezlekeler, Meclis gündeminde…

Türkkan ve Başaran hakkında dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, Meclis Adalet Karma Komisyonu’nda görüşüldü. Dosyaların incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Karma Komisyon toplantısına, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri katılmadı.

5 kişilik Hazırlık Komisyonunda kura çekimi sonucunda, AK Partili milletvekilleri Ali Özkaya, Emine Yavuz Gözgeç ve İbrahim Halil Fırat ile CHP Milletvekili Alpay Antmen ve HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç yer aldı.

Meclis İçtüzüğü'ne göre, Hazırlık Komisyonu en geç 1 ay içinde iki isimle ilgili raporlarını Karma Komisyona sunacak. Karma Komisyon, raporları ayrı ayrı görüşecek ve karara bağlayacak.

iyi parti küfür chp Ali Mahir Başarır lütfü türkkan