CHP'li Başarır ve İyi Partili Türkkan için dokunulmazlık kararı

Meclis Karma Komisyonu, CHP’li Ali Mahir Başarır ve İyi Partili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Karar, oy birliğiyle alındı.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonlarından oluşan Karma Komisyon toplandı.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık fezlekeleri Hazırlık Komisyonu’nun ardından Karma Komisyon’da ele alındı. Toplantıya CHP, HDP ve İyi Parti milletvekilleri katılmadı.

Karma Komisyon, iki vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy birliğiyle karar verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, CHP'li Başarır'ın sözlü ve yazılı savunma yapmadığını ancak İyi Partili Türkkan'ın sözlü savunma yapmayarak 18 sayfalık yazılı savunma gönderdiğini aktardı.

İyi Parti’li Türkkan, şehit yakınına küfretmiş, hakkında "hakaret" nedeniyle fezleke hazırlanmıştı. CHP’li Başarır ise mahkemeyi basarak yargı mensuplarını tehdit ettiği için "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" nedeniyle hakkında fezleke düzenlenmişti.

Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili karar, son olarak Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak oylama ile verilecek.

Kaynak: TRT Haber

lütfü türkkan Ali Mahir Başarır chp iyi partili