CHP'de ikinci yüzyıl değişim kurultayı

CHP'nin olağanüstü tüzük kurultayı başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görevden alınan DEM Partili belediye başkanlarına selam gönderdi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurultaya katılmadı.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

 Delegeler de milletvekili adayı belirlemede merkez yoklamasının payının yüzde 15 olarak belirlenmesine tepkili.

20. olağanüstü tüzük kurultayında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzük taslağında tartışmalara neden olan ön seçim tartışmalarına değindi.

- Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Örgütten onay ve destek alacaklar. Cinsiyet kotasını yüzde 50 olarak yazıyoruz. Ancak ilk kurultayda 35, sonra 40, sonra 45, en son 50 olacak şekilde bir geçiş süreci tarif ediyoruz .Dönem sınırını iki seçim önceye çekti. Mevcut milletvekillerine bir dönem, öncekilere iki dönem milletvekilliği yapılmış saymıştır.

Özel, aralarının açıldığı belirtilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkındaki dava dosyasıyla ilgili de konuştu.

- Yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. İmamoğlu’nun dosyası. Partimizin tutumu İmamoğlu’nun tutumudur. Kimsenin insafına bırakmayız herkes haddini bilecek.

Kulislerde delegelerin milletvekili adaylarının yüzde 15'inin merkez yoklaması ile belirlenmesine tepkili olduğu konuşuluyor.

Tüzük kurultayının CHP içindeki sorunları çözemeyeceği değerlendirilirken delegasyonun yerel seçimden sonra kazanılan ivmeyi olumsuz etkilememek için maddeleri kabul edeceği belirtiliyor.

chp kurultay