CHP'de disiplin krizi: Soluğu Kılıçdaroğlu'nun yanında aldılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, "seçim sürecinde parti aleyhine faaliyet yürüttüğü" iddia edilen 394 partili disipline sevk edildi. Bu kararın ardından disipline sevk edilen partililer, Kılıçdaroğlu'na giderek Özel'i şikayet ettiler.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
CHP'de disiplin krizi: Soluğu Kılıçdaroğlu'nun yanında aldılar

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanlarına gönderdiği genelgede seçim sürecini "sabote" eden partililerin isim ve soyisimlerinin delilleriyle birlikte kendisine iletilmesini istemiş, bu kişilerin disiplin kuruluna sevk edileceğini belirtmişti. 81 ilden CHP Genel Merkezi'ne 1819 isim ve dosya ulaştırılırken, bunlardan 394'ü hakkında disiplin süreci başlatıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKAYET ETTİLER

Sabah Gazetesi'nden Murathan Yıldırım'ın haberine göre, CHP'nin son MYK toplantısında 394 partilinin disiplin kuruluna sevk edilmesi tartışmalara yol açtı. Geçen dört gün içerisinde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu birçok kişi ziyaret etti.

Disipline sevk edilenlerin büyük bir çoğunluğunun CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği ileri sürüldü. Bu süreçte Kılıçdaroğlu'na ziyaretler ve şikayetler arttı.

TÜZÜK KURULTAYI PLANI

Eylül ayında yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülmesini isteyen partililerin bu konuda Kılıçdaroğlu'na baskı yaptığı belirtildi. Partiden ihraç edilme riski taşıyan birçok partilinin imza kampanyasına başladığı ve bu konuda Kılıçdaroğlu'na sık sık rapor verdiği iddia ediliyor.

chp disiplin kemal kılıçdaroğlu