CHP'de başörtüsü teklifi gerçeği: ''Kılıçdaroğlu teklifi gizledi''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü kanun teklifini CHP Genel Merkezi’nden gizlediği öğrenildi. CHP liderinin parti içinden itirazlar yükseleceğini düşünerek bu yolu tercih ettiği kaydedildi. Tekliften sadece birkaç kurmayının haberdar olduğu belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllardır gündemde olmayan başörtüsü konusu ile ilgili yaptığı sürpriz çıkıştan Genel Merkezin dahi bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Başörtüsüne yasal güvence hedefiyle 3 maddelik kanun teklifi sunan CHP’nin, parti içinden yükselebilecek aykırı seslere karşı çalışmayı sır gibi sakladığı öğrenildi. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre teklifin Kılıçdaroğlu ile yakın kurmayları dışında partililere duyurulmadan hazırlandığı kaydedildi.

CHP kulislerinde, parti içinde çatlak seslerinin çıkmaması için kanun teklifinin Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu’nda tartışmaya açılmadığı iddia ediliyor.

CHP’li kaynaklar,ifade ediyor. Tam bir sessizlik içinde sunulan kanun teklifinin CHP tabanında handikaplar barındırdığı da düşünülüyor.

3 maddelik teklifte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların ne giyeceği veya ne giymeyeceğine karışılamayacağı yer alıyor.

chp kemal kılıçdaroğlu