CHP ve İyi Parti arasındaki kriz büyüyor

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunmasının "İyi Parti'nin lehine" bir durum olduğunu söyledi. CHP'Lİ üst düzey yönetici ise "Meral Hanımın aday belirleme hakkı yok!" çıkışını yaptı.

Adaylık krizi Altılı Masa'da derinleşiyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyaset yasağı cezasına çarptırılması sonrası İYİ Parti’nin İmamoğlu’nu parlatmasıyla kriz hattı daha da gerildi.

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray katıldığı bir televizyon programında itiraf niteliğinde bir açıklamaya imza attı. Çıray, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunmasının "İyi Parti'nin lehine" bir durum olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezası sonrası Meral Akşener'in İmamoğlu'na adaymış gibi davranması CHP yönetiminde eleştirilere neden oldu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan üst düzey bir CHP yöneticisi, "Cumhurbaşkanı adayımızı Meral Akşener belirlemeyecek" derken, Ekrem İmamoğlu için de "Belediye Başkanı olarak kalacak" dedi.

CHP’li üst düzey bir yetkili, Akşener’i şu şekilde eleştiriyor:

Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek. Meral hanımın masaya aday getirme hakkı var ama aday belirleme hakkı yok. Parti içine yapılan şeyin çok hoş karşılanmadığını gördük. Meral hanım CHP’lilerden övgü almadı. Biz İyi Parti içine karışırsak hangi tepkiyi alacaksak, o da böyle girdi, ne olduğunu gördük.

 CHP ve İYİ Parti arasındaki çıkmaz Saraçhane Meydanlarına da Kılıçdaroğlu ve Akşener’in; İmamoğlu “16 milyonu mu yoksa 85 milyonu mu temsil ediyor” söylemleriyle yansımıştı.

İYİ Partili Çıray’ın bir diğer dikkat çeken açıklaması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , " Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz" ifadeleri ile ilgiliydi.

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türk milletinin de çoğunlukla Suriye ile normalleşme taraftarı olduğu ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Çıray, "Putin Tayyip Bey'i seçtirmek için içişlerimize karışıyor. Esad işi de o. Biz manda mıyız?" ifadelerini kullandı.