Can Atalay için CHP’den olağanüstü toplantı talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Can Atalay'ın durumunun görüşülmesi için Meclis’i 10 Eylül’de yeniden toplanmaya çağırıyor. CHP Grup Başkanvekilleri, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, meclisin olağanüstü toplanmasını talep etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Can Atalay için CHP’den olağanüstü toplantı talebi

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki kararının Meclis’te görüşülmesi amacıyla CHP, yeniden girişim başlattı. Bu kapsamda, CHP Grup Başkanvekilleri Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

Başarır, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Kavga, şiddet ve kötü sözler gibi konuları ele aldık. Görüşmemiz verimli ve olumlu geçti. Sayın Numan Kurtulmuş’un İçtüzük 7. madde kapsamında bize tanınan hakkı uygulayacağını umuyoruz. Kararını bekliyoruz." dedi.

Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Ali Mahir Başarır, Meclis’in 10 Eylül’de olağanüstü toplanması için 120 milletvekilinin imzasıyla çağrı yaptıklarını belirtti.

"Anayasal bir krizle karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin tutuklu kalması kabul edilemez. Meclis’in bu sorunu çözme kapasitesine ve anayasal duruşa sahip olduğunu söyledik. Numan Kurtulmuş konuyu değerlendireceğini belirtti. Umutluyuz, bu konuda yeni bir kriz yaşamak istemiyoruz. Salı günü Meclis toplanmalı ve bu mesele tartışılmalı." şeklinde konuştu.

120 İmzayla Meclis’in Toplanması Şart

Başarır, "İçtüzük 7. maddeye göre, 120 milletvekili imza verdiğinde Meclis’in olağanüstü toplanması zorunlu. Bir önceki olağanüstü toplantı talebimizle bu durumun farklarını da açıkladık. Ayrıca, yüksek mahkemeler arasında yaşanan bu krizin çözümü için bir araştırma önergesi sunduk ve her iki konunun birlikte değerlendirilmesini talep ettik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

can atalay chp olağanüstü toplantı