Bartın'daki maden ocağındaki patlamanın ardından ilk mesajlar

Bartın'da yaşanan maden kazasının ardından siyasetçilerden de mesajlar peş peşe geldi. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taziye mesajı yayınladı. Rusya, Çin, KKTC ve Azerbaycan'dan da baş sağlığı mesajı geldi.

Bartın'da yaşanan maden kazası Türkiye'nin yüreğini yaktı. Hayatını kaybeden madencilerle ilgili bilgiler geldikçe, siyasetçilerden de açıklamalar geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı:

- Bartın Amasra'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türkiye Taşkömürü Kurumu camiasına, Genel Maden İş Sendikamıza ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı emekçilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de maden kazasına ilişkin yazılı açıklama yapan isimlerden biri oldu:

- Maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter hesabından, "Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Dualarımız kayıplarımızın artmaması için" mesajını paylaştı.


Bartın'daki maden faciasına ilişkin Rusya, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de açıklamalar geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, "Yaşamını yitiren madencilerin ailelerine ve arkadaşlarına samimi desteğimizi ve tüm mağdurlara acil şifa dileklerimizi iletmenizi rica ediyorum" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da taziye mesajında "Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

Bir baş sağlığı mesajı da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi. Aliyev, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına taziye dileklerini iletti.

maden kazası vatan partisi Azerbaycan rusya KKTC çin aliyev mhp