Bahçeli: "Seçim için iki seçeneğe de hazırız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altılı Masadaki adaylık çıkmazına ilişkin konuştu. Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, her seçeneğe hazır olduklarını ifade etti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde 6'lı masanın yaşadığı adaylık krizi vardı:

- Anlaşılan Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması altılı masada deprem yaratmaktadır. Bir isim üzerinde fikir ve söz birliği sağlayamayan partilerin, Türkiye’nin geleceğini şekillendirmeleri, milli, ahlaki ve siyasi bir uzlaşmaya destek olmaları şüphesiz aklın ve mantığın almayacağı bir garabettir. Cumhurbaşkanı adayını belirlemekten mahrum çürük siyaset köhneliğine aziz milletimiz onay vermeyecektir.

Bahçeli, muhalefetin erken seçim iddialarına da yanıt verdi:

- Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri ister zamanında yapılsın isterse de erkene alınsın, biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. Bu kapsamda seçim kararının alınabilmesi için ya 360 milletvekilinin evet oyuyla Meclis kararı gereklidir ya da Cumhurbaşkanımızın anayasal yetkisine dayanarak Türkiye’yi seçime götürmesi lazımdır.
devlet bahçeli erken seçim altılı masa