Bahçeli'den muhalefete milli proje hatırlatması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin milli atılımlarına yönelik muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi. Bahçeli, özellikle savunma sanayi de hayata geçirilen İHA, SİHA, Akıncı, milli uçak ve helikopter projelerini hatırlattı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Türkiye’nin milli aracı TOGG vardı:

- Kılıçdaroğlu ABD’de ve bazı Avrupa ülkelerinde parlak beyin bulmak için gezip tozarken, bu beyinlerle Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını konuşacağım derken, pırıl pırıl zekalarıyla, gerçekten volkan ağzı gibi fışkıran akıl ve bilgi dolu beyinleriyle vatan evlatları Gemlik’te harikalar yaratmışlar, hayranlık uyandıran işler çıkarmışlar.

 Bahçeli, muhalefetin yerli adımları hedef alan sözlerine Türkiye’nin milli atılımlarını hatırlatarak yanıt verdi:

- Bugün milli ve yerli silah sanayimiz imrenilecek bir seviyeye ulaşmıştır. İhtiyacımızı karşılamanın yanında, İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı’lar, kara araçları, deniz platformları, milli uçak ve helikopter projeleriyle birlikte yine milli silah ve füze imalatı milletimize haklı bir gurur yaşatmaktadır. İşte Tayfun füzesini görüyorsunuz, dosta güven, almasını bilen husumet yuvalarına da en iyi mesaj verilmiş, buna da devam edilmektedir. Atak ve Gökbey helikopterlerini, Anadolu savaş gemisini, Hürkuş uçağını, Akıncı, Bayraktar, Anka insansız hava araçlarını, Tayfun füzesini yapmak için emek verip ter akıtan Türk milletidir.

 Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan benim aday olmamdan çok korkuyor” sözlerine de tepki gösterdi:

- Korkaklar milli başarıları gölgelemek için sıraya girenlerdir. Korkaklar Türkiye’yi taşa tutanlardır. Korkaklar terör örgütlerinin, emperyalist tertipçilerin arkasına saklananlardır. Sayın Kılıçdaroğlu davul sen de, tokmak başkasında, önce aday ol, sonra konuş. Ardından da siyasetinde milli ve ahlaklı olmaya çalış. Bu zihniyet zehirlidir, zillettedir.
mhp devlet bahçeli togg kemal kılıçdaroğlu