Av. Faik Işık'tan suç duyurusu: "ABD'li diplomatlar Türk vatandaşlarına vize satıyor"

Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan Çağdaş Cengiz ile Ulusal Özel programına katılan Av. Faik Işık, ABD'li diplomatların Türk vatandaşlarına para karşılığı vize sattığını belirtti.

Mert Sagit Mert Sagit

Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan Çağdaş Cengiz ile Ulusal Özel programına katılan Avukat Faik Işık kritik açıklamalarda bulundu. Işık, ABD'li diplomatların Türklere 10 - 20 bin dolar karşılığında vize sattığını açıkladı. Faik Işık şunları ifade etti:

- Bu bi suç duyurusudur öncelikle onu belirteyim. ABD Büyükelçiliği'nin, Başkonsolosluğu'nun ve AB ülkelerinin, Türkiye'de, vize görüşmelerini uzatıp, güçleştirerek vize satması suçtur. Türkiye'de savcıların takip etmesi gereken bir suçtur. Şu şekilde tespit edecekler; bir günde, bir haftada, on günde vize alanlarla, üç ay, altı ay, bir sene, iki seneye yakın vize randevusu verilenler arasındaki farka bakacaklar. Bunları havalimanından çıkış esnasında görebilirler. Ayrıca toptan reddedilecekler bakacaklar. Din değiştirmek için vize alan insanlara da dikkat edecekler. Kiliseler üzerinden gelen, sinagoglar üzerinden gelen taleplerin nasıl anında ve acil çözüldüğünü dikkate alacaklar. AB ülkelerine 3 bin euroya vize alabiliyorlar, İngiltere bin pounda randevu veriyor. ABD ise 10 - 15 bin dolara bir iki hafta içinde vize veriyor. Bu büyük bir ahlaksızlıktır. Suçtur. Vize sürelerini uzatarak, güçleştirerek, reddederek müthiş bir para kapısı yaptılar. Türkiye'nin bütçesini sarsmaktadır. Bu vize hırsızı, vize vurguncularına dikkatli olun. Bunlara Türkiye büyük para kaptırıyor. Bundan zevkle istifade edenler var. Bunların acısını, öğrenciler, iş adamları çekiyor. Bu insanlar bir yerde soyulmaya zorlanıyor. 
faik ışık ulusal kanal abd vize