Arıcıların sesini Vatan Partisi duyurdu: Sorunları meclise taşındı

İlkbaharda üye oldukları federasyonla anlaşarak paralarını peşin veren ama hâlâ şekerlerini alamayan bal üreticilerinin mağduriyeti Meclis gündemine geldi. Vatan Partisi'nin Diyarbakır, Ankara'daki eylemlerle kamuoyu gündemine taşıdığı konu bu kez Meclis Genel Kurulu'nda tartışıldı.

Diyarbakır’da Vatan Partisi tarafından gündeme getirilen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platformu TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun arıcıları dolandırması, Meclis Genel Kurulunda konuşuldu.

- Evet, çok net söyleyelim. TAHAP'ın başındaki adamın -şu anda görmüş olduklarımızdan yapmış olduklarını, izlemiş olduklarımızdan, duyumlarımızdan, mahkemelere sirayet eden dosyalardan, şikâyetlerden- tam bir üçkâğıtçı olduğunu kabul etmemiz lazım.

 AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, TAHAP başkanının Türkiye’de dolandırıcılık ağı kurduğunu belirtti, sadece arıcıları dolandırmadığı bilgisini verdi:

-  ‘Bugün yapacağım.’ demiş, yarın göndermiş. Fiyatlar yükselmiş, göndermemiş falan, çok ciddi bir dolandırıcılık ağı kurmuş ve Türkiye'de Kars'ta benim de çok yakınım olan bir kişiyi 532 bin lira dolandırdı bu adam.

 Kılıç, TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu konuyla ilgili aradığını ifade etti:

- Telefon açtım, bir sürü hakaret ettim bu ahlaksız herife… Bu adamla alakalı şu anda yürümekte olan dosyalar var ve İçişleri Bakanlığı Ankara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü denetim yaptı, bunları raporladı ve vergi dairesine suç duyurusunda bulundu, bunların sonucunda da ben de en az sizin kadar, bu üreticimize ve insanımıza vermiş olduğu zararlardan dolayı cezalandırılması için hem takipte olacağım hem de bekliyorum.
TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu vatan partisi Yunus Kılıç arıcılık