Amasra kazasında yeni gelişme: Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda Amasra'daki maden patlamasına da değindi. Bakan Dönmez, Amasra Müessese Müdürlüğü'nde 7 yöneticinin görevden alındığını açıkladı.

Bartın'daki maden patlamasına ilişkin 7 kişi görevden alındı.

Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez, 42 işçinin hayatını kaybettiği Amasra'daki maden ocağıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu.

Dönmez, "Amasra Müessese Müdürlüğünden 7 yönetici görevden alındı. Bu belki kamuoyuna yansımadı. Diğer boyutları itibariyle de incelememiz devam ediyor" dedi.

Dönmez, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin özelleştirme kapsamına alındığını ama çoğunluğu devletin elinde kalacak şekilde azınlık hissesinin halka açılacağını söyledi.

Diğer yandan maden patlamasının araştırılması üzerine kurulan komisyon da çalışmalarını devam etti.

Komisyonda, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü TTK temsilcileri dinlendi. TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, Olay yerini havalandıran 4 pervaneden 1'i arızalı olduğuna ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kiraz, "Bu soru da mahiyeti itibarıyla iş akış, tertip düzeni bağlamında soruşturmayı yapan makamlarca açıklığa kavuşturulması gereken bir husustur" dedi.

Türkiye Taş Kömürü Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu da komisyona maden ocaklarının nasıl çalıştığına ilişkin teknik sunum yaptı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Fatih Dönmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Amasra maden kazası