Altılı Masa'da Davutoğlu krizi: "Mutabakata uymazsa kriz çıkar, seçime gidilir"

Altılı Masa'da adaylık krizi devam ederken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanın kendi başına karar aldığı durumda kriz çıkacağını, ülkenin seçime gideceğini söyledi. Davutoğlu’nun bu çıkışı Altılı Masa'yı birbirine kattı.

Altılı Masa'da Cumhurbaşkanı adaylığı krizi devam ediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk’te Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Altılı Masa'dan çıkacak Cumhurbaşkanın kendi başına karar aldığı durumda kriz çıkacağını, ülkenin seçime gideceğini söyledi.

Davutoğlu’nun bu sözleri Altılı Masa'daki çatlağı bir kez daha ortaya çıkardı. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 6’lı masada imza yetkisi konusunun konuşulmadığını söyledi:

- Altılı Masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecektir. Bunu yaparken 30 Ocak’ta lansmanını yapacağımız yol haritası ve hükümet programı çerçevesinde hareket edecektir. Altılı Masa’nın ortak aklı devreye girecek, Cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır.

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise Davutoğlu'nun sözlerini eleştirirken, “Suskun kaldığımız çok şeyler var” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise Davutoğlu’na destek geldi. Halk Tv’de İsmail Küçükkaya, Kılıçdaroğlu’nun “6 partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız” dediğini aktardı.

CHP’den bir destek de Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’ten geldi:

- Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye'yi yönetecek ama böyle yönetemeyecek. Bütün önemli kararlar istişare ile alınacak, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gelecek

Halk Tv’de Gazeteci Şirin Payzın da Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini eleştirdi:

- Davutoğlu şu anda anketlerde yüzde bir. Yüzde birlik bir partinin genel başkanı olarak konuşmak durumunda. Ama anladığımız kadarıyla Sayın Davutoğlu hala kendisini AK Parti'nin içindeki Başbakan sıfatıyla görerek konuşuyor