Akşener itiraf etmişti: "Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 32. Gün programında, reklam arasında çekilen görüntüleri gündem oldu. Dönemin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener videoda, "Refah-Ana Hükümeti'ni ben yıktım" ifadelerini kullanıyor.

Akşener itiraf etmişti: "Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı olduğu dönemde Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 27 Aralık 1996 tarihli 32. Gün programına konuk oldu. Programın reklam arasında Birand ile konuşmaya devam eden Akşener, önemli açıklamalarda bulundu.

Birand ile sohbeti sırasında Akşener, "İyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti, bakanlık böyle geldi" ifadelerini kullandı. Aynı konuşmasında Akşener, "Refah-Ana Hükümeti'ni ben yıktım" itirafında bulundu.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

- Siz taşıyabilir misiniz işini beceremeyen insanları? O soruyu hiç sormadılar. Ben kadın kolları genel başkanlığımda 8 ayda 45 il gezmişim. Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. Kadınlarla yıktım. 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı.

Birand MİT dosyasını Akşener'e sorması üzerine ise Akşener şunları söyledi:

- Onu tam bilmiyorum. Tansu hanımın elinde de yok MİT dosyası. Ona girmeyelim hiç.

1995’teki seçimden birinci parti çıkan Refah Partisi’nin Anavatan ile kurmak istediği koalisyon hükümeti son anda sekteye uğramıştı.

İyi Parti meral akşener