AK Partili Çonkar: ''ABD, NATO ve AB'de bir yapı Ekrem İmamoğlu rüzgarı yaratıyor''

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Milletvekili Berat Çonkar, küresel yapıların Ekrem İmamoğlu üzerinden bir rüzgar yaratmaya çalıştığını söyledi. Çonkar, İmamoğlu’na arkasında olan yapının ABD, NATO ve Avrupa Birliği’nde olduğunu belirtti.

‘İMAMOĞLU RÜZGARINI KÜRESEL YAPI ÇIKARIYOR’ 

ABD dönüşü açıklamalar yapan AK Parti Milletvekili Berat Çonkar, ABD, NATO ve Avrupa Birliği içinde bir yapının Ekrem İmamoğlu rüzgarı yaratmaya çalıştığını söyledi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Vekili Çonkar Hürriyet Gazetesi’ne konuştu:

Belli bir yapı Ekrem İmamoğlu üzerinden bir rüzgâr yaratmaya çalışıyor. Üstelik Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen. Kim bunlar derseniz, çeşitli ülkelerde yer alan, küresel sermayenin bir ayağını da içinde bulunduran bir yapı. Bu çevreler ABD, NATO ve AB hatta Türkiye içinde varlar.

Çonkar, ABD, NATO ve Avrupa Birliği’ndeki küresel yapının Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ı istemediği belirtti. Çonkar, “Doğu Akdeniz, Karabağ, gibi meselelerde söz konusu güçlerin ayaklarına bastı. Suriye’de de yine aynı yapıyla ters düştü. O yapı özerk bir PYD/PKK devletine oynadı, ancak Erdoğan politikası bunu engelledi” ifadelerini kullandı.

‘ABD İÇİNDE PYD/PKK TARTIŞMASI YAŞANIYOR’ 

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ABD’den yeni döndü. Temasları aktaran Çonkar, son dönemde ABD içinde PYD/PKK tartışması yaşandığını söyledi:

- ABD’de durum karışık. Tek bir görüş yok. PKK/PYD konusunda eski dönemlere kıyasla çok ciddi bir tartışma yaşanıyor. Bazı isimler terör örgütünün artık ABD üzerinde bir yük oluşturduğunu düşünüyor. (…) Sahada kurdukları bir angajman ve anlaşma var. Ancak çıkış planı arayan bir kesim var. (…) Ancak kendi içlerinde henüz bir anlaşma yok, tartışma sürüyor.

Öte yandan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Efkan Âlâ başkanlığındaki milletvekili heyeti 29 Ocak’ta bir kez daha ABD’ye gidecek.

ekrem imamoğlu abd nato